ABD: AGİT raporunu bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

ABD: AGİT raporunu bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 21:13

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’ye önceki günkü günlük basın toplantısında “Türkiye’deki seçimler üzerinden bir hafta geçti.

Haberin Devamı

Seçimlerin adil, özgür ve şeffaf olduğunu düşünüyor musunuz” şeklinde bir soru yöneltildi. Kirby, daha önce seçimler hakkında konuşulduğunu belirttikten sonra, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) seçimlerle ilgili ilk raporunu yayınladığını hatırlatarak, raporda seçmene seçme çeşitliliği tanınırken aynı zamanda basın özgürlüğü konusundaki kısıtlamaların ciddi endişe yarattığı yolunda saptamalar bulunduğunu belirtti. Şimdi AGİT’in önümüzdeki haftalarda yayınlayacağı nihai raporu beklediklerini söyleyerek, bu rapor açıklandığında konuyu konuşabileceklerini belirterek hali hazırda daha fazla yorum yapmayacağını kaydetti.

Bir soru üzerine basın özgürlüğü ve yargı süreci meselelerine de değinen Kirby, bu konudaki görüşlerini geçmişte net bir şekilde dile getirdiklerini kaydetti. Hükümeti eleştiren medya kuruluşları ve diğer kurumların hedef alınmasından endişe duymaya devam ettiklerini belirten Kirby, “Bu demokratik prensiplere uymuyor. Türkiye’nin demokratik prensiplerine de kesinlikle uymuyor” diye konuştu. Türkiye’nin, ABD’nin önemli bir müttefiki olduğunun bir kez daha altını çizen Kirby, “Böylesi haberleri görmek bizi rahatsız ediyor mu? Kesinlikle ediyor. Bunu özelde ve kamuoyu önünde ifade ediyor muyuz? Kesinlikle ediyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!