Abana'da Çanakkale Şehitlerini Anma programı

Güncelleme Tarihi:

Abanada Çanakkale Şehitlerini Anma programı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 15:54

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulunda "Çanakkale Şehitlerini Anma" programı düzenlendi.

Programda, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunarak, türküler seslendirildi. Daha sonra öğrencilerin hazırladığı "Çanakkale 1915" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Okul Müdürü Doç. Dr. Erol Turan, yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin tarihteki önemine işaret etti. Uğrunda kan dökülmeyen toprağın vatan olmadığını vurgulayan Turan "Türk milleti, tarih boyunca hiçbir zaman, vatan dediği topraklar uğruna canını vermekten, kanını dökmekten çekinmemiştir. Nice acılar görmüş, nice canlar toprakla kucaklaşmış, nice ruhlar şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Acının, zulmün, cefanın, feryadın ve figanın olduğu yerde mutluluğun, rahatın ve huzurun tadına varmak zordur. Bütün bunlar, bir toprak parçasını vatan yapmanın, özgür olmanın bedelidir" dedi.

Haberin Devamı

Çanakkale'nin inancın ispatı, bağımsızlık sevdasının yaşanmış gerçekliği olduğunu anlatan Turan, şunları kaydetti:

"Düne kadar Osmanlı Türklüğünden medet uman, aman dileyen, adalet isteyen Batı, gerçek yüzünü Çanakkale'de göstermiştir. Avustralya'dan Kanada’ya kadar Hintlisi, İngilizi, Anzağı canavarlaşan, canileşen, zalimleşen çehreleri ile Türk milletini tarihin karanlıklarına gömmek için, Çanakkale'de birleşmişler, ölüm kusmuşlardır. Saldırıp bir daha dönmeyen kahramanların zaferi olan Çanakkale, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk’ün neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır."

Programa KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kaymakam İsa Karaaslan, Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Aksu, Belediye Başkanı Rıdvan Oyar ve diğer ilgililer katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!