Aba güreşinde şampiyonlar belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Aba güreşinde şampiyonlar belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 16:10

Aba güreşinde şampiyonlar belli oldu

Haberin Devamı

Mehmet EZER/ANTAKYA(Hatay)(DHA)Hatay'ın Anavatana katılışının 78'nci yıl dönümünde düzenlenen aba güreşlerinde kilolarında şampiyon olanlar belli oldu.  
Hatay Büyükşehir Belediyesi  Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi'nde yapılan güreşlere Hatay Büyükşehir Belediye  Başkanı Lütfü Savaş ile beraber CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Hatay Büyükşehir belediyesi idarecileri ile birlikte çok sayıda sporsever vatandaş katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye  Başkanı Lütfü Savaş'a aba güreşine yaptığı katkıdan dolayı şilt takdim eden Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek “Hatay, tarihin hiçbir zamanında düşman elinde kalmadı, kalamazdı. Anavatana katılışımızın 78. yılı hepimize kutlu olsun" dedi.
ŞAMPİYONAYA HATAYLI SPORCULAR DAMGA VURDU
Şampiyonaya Hatay Büyükşehir Belediyespor ve Hataylı güreşçiler damga vurdu. 9 farklı kategoride yüzlerce sporcunun kıyasıya mücadele ettiği güreşlerde 50 kiloda Kurban Güven, 55 kiloda Hüseyin Çakıt, 60 kiloda Fatih Önalan, 65 kiloda Şükrü Uygan, 70 kiloda Enver Sedat Yolcu, 75 kiloda Oğuz Doğruer, 80 kiloda Mevlüt Çolak, 90 kiloda Enes Kaya ve +90 kiloda Ahmet Çağtay rakiplerini yenerek birinci oldular.
BAŞKAN SAVAŞ OMUZLARDA
Şampiyonlara ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Hatay Büyükşehir belediyesi idarecileri verdi. Ödül töreni sonrası şampiyon sporcular Başkan Lütfü Savaş'ı omuzlarına alarak sevgi gösterisinde bulundular.
DÜNYA ŞAMPİYONASI 3 EYLÜL'DE HATAY'DA YAPILACAK
8. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası'nın 3 Eylül'de yapılacağının müjdesini de veren Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek sporcuların Hatay er meydanında kıyasıya yarışacaklarını belirtti. Şampiyona öncesi düşüncelerini ifade eden Başkan Lütfü Savaş, aba güreşinin artık dünyanın her yerinde tanındığını ve  tüm sporculara başarı dileklerken Hatay'lıların da bayramını kutladı.
DHA(AP)24.7.2017 FOTOGRAF  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!