AB programı için kayıtlar alınmaya başlandı

Güncelleme Tarihi:

AB programı için kayıtlar alınmaya başlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 13:37

AB programı için kayıtlar alınmaya başlandı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çiftlikköy Belediyesi tarafından Avrupa Birliği Hibe Programı kapsamında geçtiğimiz ay başlatılan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi” Avrupa Birliği Hibe Projesi için kayıtlar alınmaya başladı.



Çiftlikköy Belediyesi tarafından ilk defa alınan AB Hibe Projesi’nin uygulama hazırlıkları Yalova, Çiftlikköy ve İstanbul olmak üzere 3 bölgede sürüyor. Proje ile Çiftlikköy’de yaşayanların ekonomik getiri ve iş olanaklarının arttırılmasına katkı sağlanacak. Çiftlikköy Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu projenin eş başvuranları ise Yalova GİOSB ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mesleki Eğitim Merkezi oldu. Kurumlar arası işbirliği ile yürütülecek olan projenin içeriğinde 15 farklı konuda eğitimler verilmesi yer alıyor. Bu amaçla düzenlenecek mesleki ve geliştirme eğitimleri 2017’nin Ocak ayında başlayacak.



Kursiyerler başvuru ve ön kayıt işlemlerini Çiftlikköy’de bulunan AB Proje Ofisi’nden yapabiliyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Köprübaşı Sokak, No:5/9 Çiftlikköy adresindeki proje ofisine gerçekleştirilecek başvurularda kontenjanlar sınırlı tutulacak. Katılacak kursiyerlerin İstanbul-Yalova arası ulaşım ve yemek ihtiyaçları da proje kapsamında karşılanacak. Önümüzdeki günlerde internet üzerinde açılacak olan projeye web sitesinden de başvurular yapılabilecek. Eğitimlere 16-44 yaş arasında en az ilkokul mezunu olan, çalışmayan veya geliri yoksulluk sınırının altına olan herkes başvurabilecek. Denizcilik sektörü ile ilgili eğitimlere kayıt yaptırabilmek için ise yaş sınırında alt limit 18 olarak belirlenmiş.



15 FARKLI KONUDA EĞİTİM



Denizcilik sektöründe gemi kaynak teknikleri, tekne yat bakım onarımı, gemi boru donatım eğitimi başlıklarında verilecek eğitimler, güçlü eğitimci kadrosu ve atölye altyapısı ile bilinen İstanbul Tuzla Piri Reis Denizcilik Anadolu Lisesi’nde verilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek olan eğitimler kapsamında aynı mekanda 8 eğitmen gözetiminde teorik ve uygulamalı dersler yapılacak.



Ayrıca mesleki eğitime yönelik olarak Çiftlikköy’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce sağlanacak olan yerlerde çağrı merkezi elemanı, çile boyama, çözgücü, dijital fotoğrafçılık, hasta kabul işlemleri, tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, koro çalışması eğitimleri gerçekleştirilecek. Kişisel gelişim kapsamında da girişimcilik, kişisel gelişim eğitimleri ve toplumsal yaşamda uyum ve bir arada yaşama eğitimleri verilecek.



Dijital fotoğrafçılık eğitimine katılanlar eğitim boyunca çektikleri fotoğrafları hem Çiftlikköy-Yalova bölgesinde hem de İstanbul’da iki ayrı mekanda proje ofisinin uygulayıcılığında sergileyebilecek ve satışından gelir elde edebilecek. Koro çalışmasına katılanlar ise yine proje ofisinin uygulayıcılığında çalışma parçalarını hem Çiftlikköy-Yalova bölgesinde hem de İstanbul’da iki ayrı mekanda konser organizasyonu ile sahneleyebilecek.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!