AB onaylı süt çiftliği ve çiğ süt satışı izni ön denetimleri tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

AB onaylı süt çiftliği ve çiğ süt satışı izni ön denetimleri tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 14:12

AB onaylı süt çiftliği ve çiğ süt satışı izni ön denetimleri tamamlandı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan AB onaylı süt çiftliği ve çiğ süt satışı izni ön denetimleri tamamlandı.

Kırklareli Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hakan Kılınç ve Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler Mustafa Karataş, Filiz Sezer tarafından merkez ve Lüleburgaz ilçesinde bulunan AB Onaylı Süt Çiftliklerinin 2017 yılı için denetimleri tamamlandı. İlde AB standartlarında süt üreten 16 adet AB Onaylı Süt Çiftliği bulunuyor. Denetimler esnasında 'Çiğ Süt Satışı İzni' için başvurusu bulunan Lüleburgaz’daki işletmelerden birinin kurmuş olduğu paketleme tesisinde de ön inceleme çalışması yapıldı.

İncelemede paketleme ve depolama tesisi gezilen işletme önümüzdeki günlerde onay belgesi almak için başvuru yapacak. Çiğ Süt satışı yapmak isteyen işletmelerin öncelikle Hastalıktan Ari İşletme Sertifikasına sahip olması, sonrasında ise Somatik Hücre ve Toplam Bakteri analizlerinin mevzuatta belirtilen kriterlere uygun olması gerekiyor. Lüleburgaz İlçesinde 11, merkez ilçede 5, toplam 16 adet AB Onaylı Süt Çiftliğinin tamamlanan denetimleri ile işletmelerde bulunan 18 bin 717 hayvan için 1 milyon 154 bin 440 liralık destekleme ödemesinin yapılması için evraklar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!