97'lik Bekir dede yeniden sokağa çıktı

Güncelleme Tarihi:

97lik Bekir dede yeniden sokağa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 11:33

97'lik Bekir dede yeniden sokağa çıktı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, komşuları aracılığıyla Turunç Masa'ya ulaşan 97 yaşındaki Bekir Özen'in Altındağ Mahallesi'ndeki evinin tırabzanlarını yaptı. Tırabzanlar sayesinde kimsenin yardımı olmadan yeniden sokağa çıkma özgürlüğüne kavuşan Özen, “Belediyeye gelip Başkan Ümit Uysal'a teşekkür etmek istiyorum ama ayaklarım izin vermiyor" dedi.

Bekir Özen, Muratpaşa ilçesi Altındağ Mahallesi'nde bir apartman dairesinde tek başına yaşıyor. İlerleyen yaşına rağmen sağlıklı görünen Özen, bir süre önce sol ayağında artan ağrılar nedeniyle hastaneye gitmek zorunda kaldı. Özen, bir süre gördüğü fizik tedavinin ardından ağrıları hafifledi.

Ancak Özen, merdiven inip çıkmakta yaşadığı zorluğun üstesinden gelemedi. Merdivenleri ancak yoldan geçenlerin, apartmandan çıkanların yardımıyla inip çıkabilen Özen için komşuları Muratpaşa Belediyesi'ne ulaştı. Komşuları, Turunç Masa'nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla 'Bekir Dede'leri için hem apartman hem de evinin giriş merdivenlerine tırabzan yapılmasını istedi.

Talep üzerine harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yerinde yaptığı incelemenin ardından 97 yaşındaki Özen'in evinden, kimsenin yardımı olmaksızın çıkıp mahallede rahatça gezebilmesini sağlayacak tırabzanların yapılacağı yerleri belirledi.

Yer belirlemesinin ardından bir gün içinde tırabzanları yerleştiren ve boya işlerini tamamlayan Muratpaşa Belediyesi ekipleri, Bekir dedenin kapısını çaldı. Tırabzanlara tutunarak apartmanın giriş katında bulunan evinin merdivenlerini inen Özen, tırabzanları da denedi. Muratpaşa Belediyesi'yle yeniden sokağa çıkma özgürlüğüne kavuşan Bekir Özen, ekiplere teşekkür ederken, “Belediyeye gelip Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür etmek istiyorum ama ayaklarım izin vermiyor. Çok yürüyemiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!