97/2 askerlik yeri sorgulama işlemi nasıl yapılır? Askerlik yerleri sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

97/2 askerlik yeri sorgulama işlemi nasıl yapılır Askerlik yerleri sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 18:26

97/2 askerlik yerleri bugün itibariyle açıklandı. 97/2 askerlik yeri sorgulama işlemi nasıl yapılacağını merak eden binlerce vatandaş, haberimizin içinde bulunan linkten kolayca askerlik yerlerini sorgulayabilirler. İşte, 97/2 askerlik yerleri sorgulama sayfası.

Haberin Devamı

Askerlik yeri sorgulama işlemi konusunda detayları araştıran yüz binlerce er adayı, Milli Savunma Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaya kilitlenmişti. 97/2 askerlik yerleri bugün itibariyle Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki, 97/2 askerlik yeri sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, yüz binlerce gencin merakla araştırdığı 97/2 askerlik yeri sorgulama işlemi ve detaylı bilgiler.

ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

97/2 celp döneminde askere gitmek isteyen gençler, başvurdukları vatani görev için yerlerin açıklanmasını bekliyordu. Mayıs ayı itibariyle celp altına alınacak bireyler, Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulacak sınıflandırma sonuçlarını bugün itibariyle öğrenebilirler. 

Er adayları celp dönemlerini E-Devlet üzerinden öğrenebilecek. E-Devlet'e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında alabilecekler.

Haberin Devamı

T.C kimlik numarası ve PTT'den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıklayacak.

Tıkladıkları bölümde, sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

ASKERLİK YERİ AÇIKLANDIĞINDA BURAYA TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

 

BAKMADAN GEÇME!