96 yaşında öldü, karaciğeriyle umut oldu

Güncelleme Tarihi:

96 yaşında öldü, karaciğeriyle umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 14:08

Beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren 1919 doğumlu 96 yaşındaki adamın karaciğeri, nakil bekleyen bir hastaya umut oldu.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakımında beyin kanaması tanısı ile tedavi görmekte olan 96 yaşındaki L.Ö'nün beyin ölümünün gerçekleştiği, Nöroloji Uzmanı Dr. Şenol Peker tarafından hasta yakınlarına bildirildi. Hastanenin Organ Bağış Birimi görevlileri Mahmut Kılıç, Anestezi Uzmanı Dr. Hasan Basri Bahçıvan ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yıldıray Dadük tarafından aile bireyleriyle görüşme yaptı. Bu görüşmede aile, dedelerinin organlarını bağışlamak istedi. 

Haberin Devamı

ZAMANA KARŞI YARIŞ BAŞLADI

Organ Bağış onayı alındıktan hemen sonra Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Bugün saat 04.00'de Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulans helikopter ile gelen Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi uzmanlarından Yar. Doç. Dr. Fatih Özdemir, Op. Dr. İsmail Ertuğrul ve Harran Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi Organ Nakil Birimi sorumlusu Genel Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Abdullah Özgönül tarafından beyin ölümü gerçekleşmiş olan L.Ö.’nün karaciğeri, yaklaşık iki saat süren başarılı bir operasyon ile alınıp ambulans helikopter ile Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer nakli bekleyen bir hastaya hayat vermek üzere yola çıkarıldı. 

96 yaşında öldü, karaciğeriyle umut oldu


'ÇOK BÜYÜK BİR ERDEM'

Haberin Devamı

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Veli Fahri Pehlivan, "Acılar içindeki bir ailenin sağduyulu davranabilmesi gerçekten çok büyük bir erdem. Bağışlanan bir organ ile yaşamdan umudunu kesmiş bir aileye bir insana yeniden hayat verebilmek mümkün. Başka insanlara umut, hayat olmak için çalışıyoruz. Bu başarıların en güzel sonucu da hayata tutunan kurtulan insanlar oluyor. Onları gürünce tüm yorgunluğumuz bütün çektiğimiz sıkıntıları unutuyoruz Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, organ bağışında bulunan ailesine de bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!