90 yaşındaki emekli eğitimci şehitlikleri ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

90 yaşındaki emekli eğitimci şehitlikleri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 16:19

90 yaşındaki emekli eğitimci şehitlikleri ziyaret etti

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesinde, ilkokul müdürlüğü sırasında 50 yıl önce şehitlikleri gezen ve bir kez daha görmek isteyen emekli okul müdürü 90 yaşındaki Şaban Özcan'ın bu isteğini yine kendi gibi emekli öğretmen arkadaşı Recai Çorbacı yerine getirdi.
Gelibolu İlçesindeki o zamanlar ilkokul olan Namık Kemal Ortaokulu'nda yıllarca müdürlük yapan Şaban Özcan, o yıllarda gezdiği Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklere, yaşamını ilçede sürdürmesine rağmen emekli olduktan sonra bir daha gidemedi. Okul müdürlüğü görevinden emekli olduktan sonra sade bir yaşam süren Özcan, yaş ilerledikçe ve şehitliklerde yapılan değişiklikleri gazete ve televizyonlardan gördükçe buraları yeniden gezip görmek istedi. Ancak yaşı itibariyle sağlık problemleri yaşayan Şaban Özcan, bu isteğini bir türlü gerçekleştiremedi. Emekli okul müdürü Özcan, bu isteğini yine kendi gibi emekli öğretmen ve belediye eski meclis üyesi olan Recai Çorbacı'ya söyledi. Böylece 90 yaşındaki emekli eğitimci Şaban Özcan'ın hayali gerçekleşti. Recai Çorbacı, kendi özel aracı ile meslektaşı Şaban Özcan'ı Çanakkale şehitliklerine götürerek gezdirdi.
50 yıl aradan sonra şehitlikleri ilk kez görüyormuş gibi gezen emekli okul müdürü Şaban Özcan, "Öğretmenlik ve müdürlüğümüz zamanında buralarda böyle rahat gezemezdik. Şehitlikler şimdi gerçek kimliğine kavuşmuş. Buraları yeniden gezme isteğim buna değdi. Bana bu muhteşem duyguyu yaşatan meslektaşıma da çok teşekkür ediyorum" dedi.
Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!