9 yıldır aralıksız çözüyoruz

Güncelleme Tarihi:

9 yıldır aralıksız çözüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Hürriyet’in Akıl Oyunları köşesi bugün 3 bininci kez yayınlanıyor. Köşeyi hazırlayan Emrehan Halıcı “Okurlarıma ve Hürriyet’e teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYADA BAŞKA HiÇBiR GAZETEDE YOK

İLK defa 13 Ekim 2003’te okurların karşısına çıkan Akıl Oyunları’nı hazırlayan Emrehan Halıcı, “Dünyada başka hiçbir gazetede her gün yayınlanan ve aralıksız dokuz yıldır devam eden böyle bir köşe yok” dedi. Okuyucuları için her gün sayılara, sözcüklere, şekillere, mantık yürütmeye dayalı sorular ve bilmeceler üreten Halıcı bu sevdasını anlattı:

AKIL OYUNLARI BENİM İKİNCİ HAZİNEM OLDU

 “İlkokulda zayıf ve çelimsiz olduğumdan bedensel dezavantajlarımı beyinle kapatmaya çalışmış olabilirim. 90’lı yılların son yarısı dışında 30 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğüm Bilim Teknik Dergisi’ndeki köşem bu alandaki ilk, dokuz yıldır kesintisiz sürdürdüğüm Hürriyet Akıl Oyunları ikinci hazinem oldu.”

KADINLAR SÖZEL, ÖĞRENCİLER SAYISALCI

Haberin Devamı

 “Öğrenciler daha çok sayısal, kadınlar ise sözel sorulara ilgi gösteriyor. Köşe için farklı geri dönüşler alıyorum; çözdükleri sorunun cevabının doğruluğunu öğrenmek isteyenler, hata olduğunu düşünenler, soru yollayanlar, beğenilerini iletenler var.”

İşin sırrını verdi

HALICI, üç bininci köşe vesilesiyle akıl oyunlarında başarılı olmanın sırrını da verdi: “Her konuda olduğu gibi sevmek, istemek, emek vermek. Akıl oyunlarında başarılı olmak sadece sorunun çözümünü doğru bulmakla sınırlı değil. Çözmeye çalışmak, çözüm üzerinde uğraşmak, çözüme ulaşmaktan daha anlamlı olabilir. Sürecin kendisi sonuçtan çok daha önemli. Cevap birdir, ama cevaba giden binlerce yol olabilir. Binlerce yol, binlerce macera, binlerce haz...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!