85'inci yerel medya semineri sertifika töreni ile sona erdi

Güncelleme Tarihi:

85inci yerel medya semineri sertifika töreni ile sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 16:09

85'inci yerel medya semineri sertifika töreni ile sona erdi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği ile Yalova’da düzenlediği eğitim seminerlerinin 85’incisi, sertifika töreni ile sona erdi.
Yalova’nın Termal İlçesi’ndeki Limak Otel’de düzenlenen seminerde 2 gün boyunca konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konular ele alındı. Seminer ardından sertifika töreni düzenlendi. Kapanışta konuşan TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciliğin zor dönemden geçtiğini söyledi. Olcayto, şöyle dedi:
"Pek çok darbe ve darbe girişimi gördüm. Sıkıyönetim dönemlerinde gazetecilik yaptım. Gazeteciliğin bu kadar sıkıntıda olduğu dönemi yaşamadım. 148 gazeteci tutuklu. Adliye, gazetecilerin ikinci adresi oldu. İçerde olan gazetecilerin terörle en ufak bağını bulmak mümkün değil. Yazdıklarına bakın. Uzun süredir tutuklular. Ergenekon döneminde bu sorunlar yaşandı. OHAL döneminde uzun tutukluluk süreci devam ediyor. Suçlarını bilmiyor meslektaşlarımız. Biz çağdaş demokrasiden, basın özgürlüğünün gerçekleşmesinden, laik Cumhuriyet’ten yanayız. Yalova, en başarılı seminerlerimizden biri oldu. Meslektaşlarıma ilgileri ve soruları için teşekkür ediyorum. Konuşmacılarımız da çok değerli bilgiler verdiler."
Yapılan değerlendirme konuşmasının ardından seminerde konuşmacılara ve katılımcılara sertifika ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Seminer, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!