81 topuk dünyaya açıldı

Güncelleme Tarihi:

81 topuk dünyaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 08:40

İŞ kadınlarının birbirleriyle ticaret yapma amacıyla hayata geçirdiği "81 topuk" projesi, "81 Hill" adıyla dünyaya açıldı. Fas, Tunus, Mısır, Kosova ve İran gibi ülkelerinden de topuk üyeleri oluşmaya başladı.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası (İTO) Kadın Konseyi Kurucu Başkanı Asuman Nardalı, bu yıl 6'ncısı cuma günü açılacak olan İş Kadınları Ticaret Platformu'nun fuarına ceset torbasından araba lastiğine, tarım ilacından gübreye birçok malı üreten, pazarlayan kadınların katılacağını söyledi. Kadınların amacı, iş dünyasında erkeklerden göremedikleri desteği hemcinslerine sağlamak.

"81 il 81 topuk" sloganıyla İzmir'de oluşturulan İş Kadınları Ticaret Platformu bu yıl 6. kez 14- 15 Ekim'de Fuar İzmir'de ticari birliktelik sağlamak üzere biraraya gelecek. İTO üyesi kadınlar tarafından altı yıl önce kurulan platform, bir yıl önce İngilizce 'topuk' anlamına gelen '81 Hill' adıyla dünyaya açıldı. İTO Kadın Konseyi Kurucu Başkanı Asuman Nardalı, platformun dünya çapında bin 500 üyesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İş kadınları olarak birbirimizden alışveriş yaparak bu hikayeyi yazmaya başladık. Daha sonra Türkiye'nin 81 ilini hedefledik. Bu illerden de iş kadınları bizim bu ağımıza katıldı. Kendileri de şehirlerinde bizim çalışmalarımızı '81 topuk' olarak yaptı. Fas, Tunus, Mısır, Kosova ve İran gibi ülkelerinden de topuk üyeleri oluşmaya başladı. Bizzat bu ülkeleri ziyaret ederek iş anlaşmaları yapıyoruz. Ekonomiye dayalı farklı bir kadın projesi yaratmayı amaçladık. Yardım alarak değil mal alarak, mal satarak güçleniyoruz. İki ayakkabı alıyorsan birini kadın tüccardan, arabana lastik alıyorsan kadın tüccardan al. Bu büyük bir ticaret hacmi oluşturdu. Artık ticarette erkeklerden referans almıyoruz. 81 ilde tüccar kadınlarımız var. O şehirde mal satmak istediğimizde bize en güvenilir pazarı buluyorlar. Bir web sitemiz var. Orada kadın tüccarlar hemcinsini bulup alışveriş yapabiliyor. Hangi malı istediğini, hangi ilde olduğunu yazması yeterli. Kadın tüccar kadın müşterisine piyasaya verdiğinden çok daha uygun fiyat teklif ediyor. Amacımız iş kadınlarının göremediği ekonomik desteği platform içinde yaratmak. Platformumuza üye değişik sektörlerden iş kadınları var. Ceset torbası üreten iş kadını da var, araç lastiği ve aküsü distribütörü de. Genelde erkeklerin katıldığı tarım fuarı düzenleyen bir iş kadını üyemiz var."

İş kadınları Ticaret Platformu, 14-15 Ekim 2016 tarihlerinde Fuar İzmir'de, ticari birliktelik sağlamak üzere kapılarını açacak. Bu yıl platformun kapıları ticareti seven, kadın tüccarlarla iş yapmak isteyen herkese açık olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!