802 sayfa terör sözlüğü

Güncelleme Tarihi:

802 sayfa terör sözlüğü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 20:19

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı 802 sayfalık Güvenlik Terimleri Sözlüğü hazırladı. Sözlükte FETÖ-PDY, DHKP-C, PKK, PYD, YPG, TİKKO, Boko Haram, Hizbullah, Hizb-ut Tahrir, El Nusra, El Kaide gibi onlarca terör örgütüne ilişkin detaylı bilgilere yer verildi.

Haberin Devamı

KRİPTO, ETKİ AJANI

Sözlükte, ajan provokatör, beyin yıkama, beşinci kol faaliyeti, kripto, etki ajanı, milli alarm sistemi gibi kavramlar anlatıldı. Sözlükte Gezi Parkı olayları, eyalet yönetimi, demokratik özerklik, dini istismar eden terörizm, Deniz Gezmiş’le ilgili de bilgilere yer verilmesi dikkat çekti.

GÜLEN’İN ÇIKIŞI

564 maddenin bulunduğu sözlükte en fazla yer ayrılan kısım PKK ve FETÖ ile ilgili bölümler oldu. FETÖ-PDY’nin Fetullah Gülen tarafından 1970’li yıllarda vaaz, sohbet, seminer, konferans gibi faaliyetlerle dini motifli oluşum olarak ortaya çıktığı belirtildi. Örgütün, 17 ve 25 Aralık’ta başlayan ve İHH yardım TIR’larına yönelik operasyonlarla devam eden süreçte, algı operasyonlarıyla hükümeti düşürmeyi amaçlayan bir darbe girişiminde bulunduğunun açığa çıktığı kaydedildi.

Haberin Devamı

“DEAŞ’ın ekonomik güce sahip olması, sosyal medyayı etkili kullanması ve sözde hilafet devletini ilan etmesi örgüte eleman teminini artırmakta ve kolaylaştırmaktadır” denildi.

Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki üssü Kandil’e ilişkin detaylara da yer verildi. Kandil’in, 1997’den sonra PKK tarafından konum ve coğrafi yapısının örgütün eylem ve faaliyetlerine uygunluğu nedeniyle merkez olarak seçildiği vurgulandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!