8 yaşındaki şampiyon Brezilya yolcusu

Güncelleme Tarihi:

8 yaşındaki şampiyon Brezilya yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 09:03

8 yaşındaki şampiyon Brezilya yolcusu

Haberin Devamı

TÜRKİYE Satranç Federasyonu'nun organize ettiği Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası'nda 8 yaş grubunda Türkiye birincisi olan Arda Çamlar, Brezilya'ya gidecek. İzmir'de yaşayan Arda, satranca 4 yaşında başladığını ve çok sevdiğini söyledi.

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Vali Rahmi Bey İlkokulu'nda okuyan 8 yaşındaki Arda Çamlar, satrançta başarılı bir şekilde ilerliyor. Annesi ev hanımı, babası makine mühendisi olan Arda, satrançla henüz 4 yaşındayken tanıştı. Sürekli satranç oynayan ve turnuvalara katılan Arda Çamlar, 20 madalya, 12 kupanın sahibi oldu. Türkiye Satranç Federasyonu'nun organize ettiği 2017 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası'na katılan Arda, 8 yaş grubunda rakiplerini teker teker eleyerek 1. oldu. Aynı zamanda milli sporcu olan arda Ağustos ayında Brezilya'da yapılacak olan yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.

Satranç oynamayı çok sevdiğini söyleyen Arda, "Kreşte satranç dersleri veriliyordu. Orada öğrendim. Öğretmenim satranç yerine jimnastiğe yönelmemi söyledi. Ama ben satranç oynamaktan keyif alıyorum. Bu yıl ülkemi Brezilya'da temsil edeceğim için çok gururluyum ve heyecanlıyım" dedi.

Vali Rahmi Bey İlkokulu Müdürü Yıldırım Kara da Arda ile gurur duyduklarını belirterek, "Satrançta olduğu gibi derslerinde de başarılı bir öğrencimiz. Ülkemizi temsil edecek. Zaten milli sporcu. Çocuklarımızı bu tip faaliyetlere yönlendirmek çok önemli. Bu alanlarda alacakları başarılar derslerinde de motivasyonlarını arttıracaktır" diye konuştu.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!