8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde OMÜ'de 'uluslararası' mesaj

Güncelleme Tarihi:

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde OMÜde uluslararası mesaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 14:36

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde OMÜ'de 'uluslararası' mesaj

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) eğitimlerini sürdüren Uluslararası Kadın Öğrenciler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü birer mesajla kutladı.

Samsun OMÜ'de eğitimlerini sürdüren uluslararası kadın öğrenciler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde birbirinden önemli mesajlar verdi. Ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıkta eğitimleri OMÜ'de, yaşamlarını Samsun'da sürdüren genç üniversiteli kadınlar, 8 Mart'a özel açıklamalar yaptı. Humay Jumageldiyeva, "Türkmenistanlı’yım. Evli ve 1 çocuk annnesi olarak Hemşirelik Bölümü'nde okumaktayım. Hayalim mezun olup hem akademik kariyerime devam etmek hem de bir anne olarak çocuğuma güzel bir gelecek hazırlamaktır. Bugün sadece benim için anlamlı değil bana bu hayatımda destek olan sevdiklerimle paylaştığım anlamlı bir gündür. Tüm kadınların bu gününü kutlar, asla yılmamalarını ve kaldıkları yerden hayatlarına devam etmelerini tavsiye ederim" dedi. 



Leila Bayat, "İran uyruklu Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. Bölümümü çok seviyorum ve bu yüzden sürekli ders çalışmak zorundayım. Bazı haftalar yurttan hiç çıkmadığımı fark ederek biraz olsun nefes alabilmek için penceremi açıyor ve hayata doğru sesleniyorum. Kendime, bir gün mezun olacaksın ve bir doktor olarak bugünlere teşekkür ederceksin, diyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bütün Samsunlu kadınlara selam olsun. Bu şehirde hiçbir kadının yılmadığını ve pes etmediğini gördüm. Amazon kadınları adına yakışır bir kentin kadınları Samsunlular. Dilerim şevkatli gözleriniz dünyanın zulmüne inat güzel bakmaya devam eder" ifadelerini kullandı.



Azerbaycanlı Günel Mammadova ise, "Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Yüksek Lisans öğrencisiyim. Türkiye’de kadınların güçlü ve ayakta durmaya çalıştığını görmek, mücadele ettiklerini ve asla yıkılmadıklarını görmek bir felsefeci olarak en başta da bir kadın olarak gurur ve ilham vericidir. Samsun’un güçlü ve merhametli kadınlarının bu anlamlı gününü kutlıyorum. Biz kadınız ve dünyanın neresine gidersek gidelim aramızdaki bağlar ve bizi birbirine yaklaştıran kadın içgüdülerimiz hep yanımızda olacak. Bizler de bu kentin bireyleri olarak Samsunlu kadınların her zaman yanında olacağız" diyerek Dünya Kadınlar Günü'nün kutladı.



Asiyo Mohamed Said'de verdiği mesajında, "Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencisiyim. Somali’den, çok uzaklardan Qardho'dan Samsun’a uzanan bir yolculuk benimkisi. Samsun çok güzel bir şehir ve insanları bize kapılarını açtılar. Kadın olsun erkek olsun herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Bu kent kadın ya da erkek ayrımcılığının olmadığı demokrasinin her alanda hissedildiği sosyal bir kent. Belediye başkanları sürekli kadınlar için çalışmalar yapıyorlar. Herkese çok teşekkür ederim. İyi ki böylesine merhametli ve duyarlı bir şehirde yaşıyorum. Samsun’lu kadınlar unutmasınlar. Zorluklar heryerde var önemli olan onlarla mücadele etmektir. Mücadele insanı güçlü yapar. Yiyeceğimiz nihayetinde bir kuru soğan da olsa en önemlisi sağlıktır, huzurdur, güvendir. Sizleri çok selamlıyorum. Kendinize çok iyi bakın" dedi.



'HİÇ BİR ŞEY KOLAY DEĞİL'



Afganistarlı Samera Sahar, "Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisiyim. Elbette hiçbir şey kolay değil. Samsun’a ilk geldiğim gün ile bugün arasında o kadar fark var ki. Yaşamadan öğrenemiyorsunuz. Samsun’da öğrenci olmak özellikle bir kadın olarak yaşamak bizler için büyük bir tecrübe oldu. Samsunlu kadınları yaşamın her alanında görmek çok güzel. Aktifler ve çalışmayı seviyorlar. Bunun için kendilerine çok teşekkür ederim. Bütün dünya kadınlarının bundan sonraki döneminde sağlık ve mutluluk dolu günler geçirmesini dilerken özellikle Afganistan’daki kadınlarımızın da unutulmadığını, kalbimizin onlarla olduğunu söylemek istiyorum. Her şey gönlünüzce olsun" dedi.



Sırbistanlı Nermina Murtiç ise, "8 Mart Kadınlar Günü sadece annenin, evli kadının günü değil, her kız çocuğunun geleceğini kurduğu bu yaşamda bazı şeylerin unutulmamasını hatırlatan anlamlı bir gündür. Tüm yaşamın başlangıcı, geleceğin güzellikler getireceğine inandığım tek gün, bizim günümüz. Tüm kadınlarla aynı hisleri paylaşıyor, kadın olmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde duygularını ifade etti.



'ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUMUZ YOK'



İranlı Shabnam Ganjineh şöyle dedi:



"İran Erdebilli’yim. Hukuk Fakültesi Yüksek Lisans son sınıf öğrencisiyim. Allah kısmet ederse doktoramı da bu kentte yapmayı istiyorum. Samsu’u çok seviyorum ve Samsun’lu kadınların cesaretine hayran kaldım. Bıkmak yada pes etmek lügatlerinde olmayan bir şey. Bu gerçekten gurur verici. Söylemek isterim ki bir kadın olarak daima gerçeklere yakın olsunlar ve korkmasınlar. Allah bizim yanımızda ve bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. Eğitimin yaşı ve ülkesi yoktur. Biz bu kentte bunun en güzel kanıtıyız. Allah nefes verdikçe öğrenip kendimizi yetiştirip ülkemize ve dünya insanlarına faydalı olmaya çalışacağız.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!