8 kadın ressamdan sergi

Güncelleme Tarihi:

8 kadın ressamdan sergi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 19:29

8 kadın ressamdan sergi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’in merkez Mezitli ilçesinde Dünya Kadınlar Günü’nde 8 kadın ressam sergi açtı.
Mezitli Belediyesi Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane’deki sergiye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin katılırken kadın ressamlar, Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a bir Atatürk portresi hediye etti.
Dünya Kadınlar Günü’nde 8 kadın ressamın sergisini açarak farklı bir mesaj vermek istediklerini ifade eden Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, "Kadınlar günü sadece bir gün değil her gündür. Kadınlar Günü, fırsat eşitliği, bağımsızlık ve daha iyi yaşam koşulları için daha iyi mücadele edebilme günüdür. Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Bir toplumda kadın varsa o toplum üretkendir ve medenidir. Her başarılı erkeğin arkasında kadın var düşüncesiyle değil, her başarılı erkeğin yanında başarılı kadın vardır" dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ YÜZDE 50'Sİ KADIN
8 Mart’ın bir kutlama değil tepkileri dile getirme günü olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, "Son zamanlar Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle bunu kutlama olarak adlandırmak yanlış bir ifadedir. Türkiye’de artık pek çok şeyle yüzleşmemiz, hesaplaşmamız gerekiyor. Bu nedenle 8 Mart bir hesaplaşma günü olmalıdır. Türkiye maalesef pek çok gelişmiş ülkeden çok daha iyi noktadayken günümüzde çok olumsuz bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Kadın hakları konusunda 130’ncü sırada yer alıyoruz. Belediye çalışanlarımızın ve müdürlerimizin yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Pozitif bir ayrımcılık yaparak, aynı işi yapan kadınlara daha fazla ücret veriyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!