8’inci dalga

Güncelleme Tarihi:

8’inci dalga
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2008 00:00

Ergenekon Operasyonu kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir’de dün 14 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

POLİS, TUNCAY ÖZKAN'IN EVİNDE ARAMA YAPIYOR / FOTO GALERİ

ERGENEKON'DA YENİ GÖZALTILAR / FOTO GALERİ

Son dalgada emniyete götürülenler arasında eski Esenyurt Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi ortaklarından Gürbüz Çapan ile ’Bizkaçkişiyiz’ hareketini organize eden Tuncay Özkan ve eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan da yer aldı.

ERGENEKON Operasyonu’nun 8. dalgasında dün İstanbul, Ankara ve İzmir’de 14 kişi gözaltına alındı. Son dalgada eski Esenyurt Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi ortaklarından Gürbüz Çapan, ’Bizkaçkişiyiz’ hareketini organize eden, yeni kurulan Kanal Biz’in sahibi Tuncay Özkan, Doktoru Mesut Özcan, eski Kanaltürk Haber Müdürü Adnan Bulut ve Tuncay Özkan’a yakınlığı nedeniyle CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı görevinden alınan Evrim Baykara gözaltına alındı. Ayrıca Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi’nin avukatı Yazar Emcet Olcaytu, Ankara Adliyesi’nde bilirkişi olan Mahir Akkar ile Adli Tıp görevlileri Şafak Akbaş, Yıldırım Başaran, Mustafa Tavşan, Mustafa Ağa, emekli polis Hasan Kılıçarslan, eski Ankara DGM Savcısı Askeri Yargıtay Onursal Üyesi Emekli Albay Tanju Güvendiren ve eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan operasyonla evlerinden alındılar.

Çapan aday olacaktı

Dün 06.30 sıralarında Esenkent’te Gürbüz Çapan’ın evine gelen polisler, aynı anda Semerkand İş Merkezi’ndeki ofisinde de bazı belge ve video kasetlerine el koydu. Çapan gözaltına alınarak Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çapan’ın kardeşi Çetin Çapan, "Ağabeyim bayramdan sonra CHP’den Esenyurt Belediye Başkan adaylığını açıklayacaktı. Adını kirletmek için bu operasyon oldu" dedi.

’Abi beni alıyorlar’

Polis aynı saatte Tuncay Özkan’ın Bebek Cevdet Paşa Caddesi’ndeki evine giderek gözaltına alma ve arama emrini tebliğ ettiler. Polis evinde arama yaparken, Tuncay Özkan, eski avukatı CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü’yü arayarak "Abi beni gözaltına alıyorlar" dedi. Saat 06.30’da eve giren polis Tuncay Özkan’ı alarak saat 15.00’te evden ayrıldı. Polis Özkan’ın evinde 8.5 saat arama yaptı. Özkan’ın kurduğu Biz TV’de de arama yapıldı.

2001’de açığa alınmıştı

Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, şubeyi 1998 yılında kuran ve 5 yıl yöneten eski müdür Adil Serdar Saçan’ın, Bahçeşehir’deki evine baskın düzenledi. Baskın sırasında Sultanahmet’te bulunan Saçan, gözaltına alınıp Terörle Mücadele’nin nezarethanesine koyuldu. Ergenekon ile ilgili ilk belgeler 2001 yılında Saçan’ın yürüttüğü bir operasyon ile açığa çıkmıştı.

Ankara’da da operasyon

Ankara’da ise Tuncay Özkan’ın doktoru Mesut Özcan ile eski Ankara DGM’nin ünlü savcısı emekli Albay Tanju Güvendiren, ’Adli bilirkişilik’ yapan Mahir Akkar ve emekli polis Adnan Kılıçaslan gözaltına alındı. Dr. Özcan adliye çıkışında "Neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi. Adli bilirkişilik yapan Mahir Akkar ise "Ergenekon örgütü üyesiymişiz. Alakamız yok. Piyango bize de vurdu" diye konuştu. Emekli Albay Tanju Güvendiren Askeri Yargıtay Onursal Üyesi, Ankara DGM’de çalıştığı dönemde özel olarak korunuyordu. İzmir’de Alsancak Semti’nde bir otelde gözaltına alınan Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü Adnan Bulut ise polis eşliğinde uçakla İstanbul’a getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!