8 bin kişiye evde sağlık

Güncelleme Tarihi:

8 bin kişiye evde sağlık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 09:40

8 bin kişiye evde sağlık

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı tarafından yürütülen 'Evde Sağlık Hizmeti' uygulamasından Hatay'da 8 bin 766 vatandaş yararlandı.
Hatay Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bayram Kerkez evde sağlık hizmetinin 28 ekiple yürütüldüğünü söyledi. 2011 yılından bu yana yatalak durumdaki hastalara sağlık hizmeti sunmak amacıyla başlatılan projenin genişleyerek sürdüğünü ifade eden Müdür Kerkez, şu bilgileri verdi:
"Hızla gelişen dünyamızda, sağlık hizmetine ulaşımın kolaylaşması ile birlikte ortalama yaşam ömrü artmış, buna bağlı olarak kronik hastalıklar, yaşlı nüfus ve yaşlılıktan kaynaklanan hastalıklarda artış meydana gelmiştir. Yürüyemeyen ve sağlık kurumuna gidemeyecek hastalara sağlık hizmetlerinin evde eğitimli kişiler tarafından sunulması gündeme gelmiştir. Değişik nedenlerle yatalak veya ağır özürlü hastalar sağlık kuruluşlarına ulaşmakta çok büyük güçlükler yaşamaktadır. Bu sorunları azaltmak, hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artırmak amacıyla ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında eğitimli personel ile sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetleri verilmektedir."
HİZMETTEN YARARLANMAK İÇİN
Hatay genelinde 28 hizmet ekibiyle verilen tedaviden 8 bin 766 vatandaşın yararlandığının altını çizen Kerkez, "Yürüyemeyen ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayan yatağa bağımlı hastalar ve ağır özürlü kişiler, alzheimer, demans, terminal dönem kanser hastaları, ileri derece kas hastaları, ağır KOAH hastaları, felç, obezite gibi hastalıkları olan vatandaşlarımız Türkiye genelinde geçerli olan 444 38 33 nolu telefon veya bizzat Müdürlüğümüz bünyesindeki koordinasyon merkezine başvuru yapılabilir. Ayrıca Toplum Sağlığı Merkezi veya aile hekimleri aracılığı ile de başvuru yapılabilir" dedi.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!