8 ayda 659 hastaya fizik tedavi

Güncelleme Tarihi:

8 ayda 659 hastaya fizik tedavi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 15:31

8 ayda 659 hastaya fizik tedavi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - GAZİPAŞA Devlet Hastanesi bünyesinde geçen nisan ayında hizmete giren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi'nde, toplam 659 hastaya 7 bin 854 seans fizik tedavi hizmeti verildi.
Açıldığı tarihten itibaren giderek artan hasta kapasitesi ile günlük yaklaşık 100 hastaya hizmet sunan ünite, 1 uzman hekim, 2  fizyoterapist, 2 fizik tedavi teknikeri ve 1 kayıt elemanı toplam 6 kişilik ekiple ilçenin fizik tedavi hizmetini yürütüyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı aynı zamanda ünitenin sorumlu hekimi Dr. Güler Uykur, ünite hakkında şunları belirtti:
“Boyun fı­tı­ğı, bel fı­tı­ğı, bel kay­ma­sı, ki­reç­len­me gibi bir çok has­ta­lık­lar ünitemizde fizik tedavi programına alınmaktadır. Ünitede yetiş­kin ve ço­cuk hastalarımız tedavi görmektedir. Felç, parkinson gibi nörolojik hastalıklar ve kas hastalıkları nörolojik rehabilitasyon programına, kırık ve protez gibi operasyon geçiren hastalar ortopedik rehabilitasyon programına alınmaktadır. Ayrıca ünite­mizde yine omuz çarkı, par­mak mer­di­ve­ni, denge tahtası, pa­ra­lel bar ile hastalarımızın aktif ola­rak egzersizleri yaptırılmaktadır."
EVDE FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Sözel ise “75 yataklı hastanemizde alanında uzman hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız ile hasta ve yakınlarının her türlü tıbbi tedaviyi olabilmesi için çalışmaktayız. Ünitemizde bu hizmeti alan hastalarımız ev konforunda ve güler yüzlü personelimiz ile bu hizmeti eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmektedir. Sadece poliklinikten yönlendirilen değil Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında olan ve bu hizmete ihtiyaç duyan hastalarımız da ekiplerimiz aracığıyla ünitemize getirilmekte ve hizmet akışı sağlanmaktadır. Aynı zamanda evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetimiz de başlamıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!