8 ay sonra itirafçı

Güncelleme Tarihi:

8 ay sonra itirafçı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 22:31

Şİşlİ Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ı 18 Temmuz 2016’da öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Şenol Şahin ile cinayete yardım ettiği öne sürülen Engin Gölve, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istedi.

Haberin Devamı

İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Şenol Şahin ile azmettirici olduğu öne sürülen Mithat Yılmaz’ın da arasında bulunduğu 6 tutuklu sanık ile Candaş’ın ağabeyleri ve eşi Nurcan Candaş katıldı. Şahin ifadesinde şunları söyledi: “Olaydan birkaç gün önce çağırdıkları otoparkta Hacı Avcı, Engin Gölve ve Rıza Keten vardı. Keten, bir belediye müdürünün burnunun kırılması gerektiğini söyledi. ‘İşlerden 10-15 gün uzak durması gerekiyor. Sürekli sorun çıkartıyor’ dedi. ‘Burnunu kıramazsan vereceğim silahla ayağına ateş et’ dedi. Candaş yapılıydı. Yapamayacağımı düşündüm. Ayağına ateş ettim. Güvenlik üstüme saldırdı. Yaşanan arbedede bu olay meydana geldi.”

‘TEDİRGİNDİ’

Duruşmada gözyaşlarını tutamayan Candaş’ın eşi Nurcan Candaş ise “İşe giderken tedirginlik yaşıyordu. Hepsinden şikâyetçiyim” dedi.
Sanıklardan Mithat Yılmaz ve Bilal Yaman’ın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’

Duruşmadan önce adliye önünde açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü şunları söyledi: “Şişli’de sistemin eskisi gibi yürümeyeceğini kabul etmeyen caniler, Cemil’i katletti. Cemil’i katlettiklerinde bu rant zehrini Şişli’den akıtacağıma ve Cemil’in davasının takipçisi olacağıma söz vermiştim”. Candaş’ın ağabeyi Ertuğrul Candaş da “Cemil Candaş’ı katledip sonra yakalanan alçaklar olayın ancak figüranlarıdır. Bu işin sonu nereye kadar giderse gitsin pes etmeden takipçiniz olacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!