6'ncı Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası

Güncelleme Tarihi:

6ncı Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 14:05

6'ncı Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası

Haberin Devamı

MALATYA, (DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, Malatya'da Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen 6'ncı Uluslararası Altın Kayısı Satranç turnuvası başladı. Turnuvaya, Türkiye ile birlikte 11 ülkeden 555 sporcu katılıyor.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 6'cısı gerçekleştirilen Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası başladı. 11 Ağustos'a kadar sürecek olan Turnuvanın açılışı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Fuaye Alanında bir tören düzenlendi. Turnuvaya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın yanı sıra Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Ahmet Çakır, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ile diğer protokol üyeleri katıldı. Törende ilk olarak konuşan Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Böyle güzel bir organizasyonda satranç severleri bir araya getirdiği için Malatya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ettiğini söyledi. Gençlik ve Spor il Müdürü Sadi Fındıklı da Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Altın Kayısı Satranç turnuvasına emeği geçenlere teşekkür etti.  Daha sonra Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın Türkiye Satranç Federasyonu’nun en önemli faaliyetlerinden biri olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise yaptığı konuşmada yüzlerce sporcunun Malatya’da buluşmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da Büyükşehir Belediyesinin Fiziki hizmetlerin yanında sosyal ve kültürel alanda da çok önemli hizmetler yaptığını söyledi.  AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise, Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile gerçekleştirilen Altın Kayısı Satranç turnuvasını 6'ıncısını düzenlemek, uluslar arası boyuta taşımak ve devamlılığını sağlamak büyük bir başarı istediğini belirtti.
Konuşmaların ardından 6'ıncı Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası, Milletvekili Tüfenkçi ve Başkan Polat tarafından yapılan ilk hamle ile başladı. Turnuvaya 10 ülkeden 60, Türkiye'den ise 45 ilden 495 olmak üzere toplamda 555 sporcu katılıyor. 11 Ağustos'a kadar devam edecek olan turnuvada, dereceye girenlere toplamda 50 bin TL ödül dağıtılacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!