600 yıllık cami restore edilecek

Güncelleme Tarihi:

600 yıllık cami restore edilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 00:00

Beş ay önce çıkan yangında büyük hasar gören 600 yıllık Tabakhane Camisi restore edilecek. Büyükşehir tarafından yenilecek olan cami, üç ay içinde vatandaşın hizmetine açılacak.

Haberin Devamı

Ulus Kevgirli Sokak’ta bulunan ve yaklaşık beş ay önce elektrik kontağından çıkan yangınla iç kısmı tamamen yanan beş buçuk asırlık tarihi Tabakhane Camisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.
Ulus Tarihi Kent Merkezi’nden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, yangında büyük hasar gören ve mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan Tabakhane Camisi’nin yine Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün gözetiminde Kent Estetiği Dairesi tarafından restore edileceğini bildirdi. Gündoğdu, “Cami, üç ay içinde vatandaşın hizmetine açılacak. Cami ile ilgili bütün protokoller ve gerekli hukuki altyapı Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile oluşturuldu. Sadece ihalesi kaldı” dedi.

FACİA OLURDU
 
Tabakhane Camisi yangınına tanıklık eden çevre esnafından Ali Gökçe, caminin yeniden ibadete açılacak olmasını mutlulukla karşıladıklarını kaydetti. Esnaf olarak yanan camiye sahip çıktıklarını kaydeden Gökçe, “Yangın imam odasında çıkmıştı. Namaz vakti olmadığı için camide cemaat hazır değildi. Eğer olsaydı büyük facia olurdu. Ahşap döşemeler yeni verniklendiği için alevler kısa sürede büyümüştü ve caminin her tarafının kaplamıştı. Bu nedenle iç kısımlarda büyük hasar meydana geldi. Camimizin restore edilme kararı bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!