600 milyar ayıbı

Güncelleme Tarihi:

600 milyar ayıbı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye satılmayan bilete çıkarsa, 600 milyar Hazine'ye devredilecek. Milli Piyango İdaresi, bu kararı, ‘‘Bize çok yük oluyordu’’ gerekçesiyle aldı.

Milli Piyango tarihinin en büyük ikramiyesi olan 600 milyar lira, bu gece sahibini buluyor. 600 milyar satılmayan bilete çıkarsa, milyarlar Hazine'ye kalacak.

Milli Piyango'nun Yılbaşı Özel Çekilişi için bastırılan 24 trilyonluk biletin yüzde 97'si satıldı. En fazla ilgiyi bu yıl da 1 milyon liradan satılan çeyrek biletler topladı. Çekilişe bu sabah iki ayrı yerde başlanacak. Saat 10.00'da Kızılay'daki Merkez binadaki çekiliş işlemleri sürerken, saat 11.00'de ise TRT'nin Arı Stüdyosu'nda ikinci ekip devreye girecek. Milyarlık ikramiyelere kadar yapılacak çekilişin akşam saatlerinde tamamlanması bekleniyor. Büyük ikramiyeler ve amorti çekilişi ise gecenin ilerleyen saatlerinde TRT-1'in Yılbaşı Özel Eğlence Programı'nın içinde yapılacak.

Milli Piyango'nun 1988'den beri ‘En büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam’ uygulaması, bu yıl ‘İş yükü fazlalığı’ nedeniyle yürürlükten kaldırıldı. En büyük ikramiye için tek çekiliş yapılacağını kaydeden Milli Piyango yetkilisine göre, 600 milyar liranın satılmayan bilete çıkma olasılığı çok zayıf. Yetkili yapılan değişikliğin nedenini ise şöyle anlattı:

‘‘Bu uygulama bize büyük bir işyükü getiriyordu. Çekiliş günü tüm şubeler iade ettikleri numaraları bize bildiriyorlar. İade edilen biletler tek tek kütükte toplanıyor ve bilgisayar üzerindeki sevk kütüğü, satış kütüğüne dönüştürülüyor. En büyük ikramiye çıkana kadar çekilişe devam edilmesi, bu satış kütüğünün sağlamlığını ortaya koyuyor. Ancak az da olsa riski de bulunuyor.’’

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde, TRT kadrosu hariç 150 kişi görev yapacak. Cuma günü resmi tatil olduğu için çalışmayacak olan Milli Piyango şubeleri, Cumartesi mesai saati bitimine kadar açık olacak. Talihlilerin ikramiyelerini alabileceği şubelerde 9 Ocak piyango biletleri de satışa sunulacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!