6 hastanelik kampüste sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

6 hastanelik kampüste sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 10:39

6 hastanelik kampüste sona gelindi

Haberin Devamı

ADANA'da yapımı süren bin 550 yataklı 6 hastaneden oluşan Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nü inceleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, olabildiğince erken hizmete girmesi için yoğun çaba gösterilen tesislerin açılışının daha iyi ve güzel olması için bir kaç ay gecikebileceğini söyledi.
Adana'daki temasları sırasında merkez Yüreğir İlçesi'nde yapımı devam eden Adana Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi alan Bakan Akdağ, sağlık alanındaki deneyimlerinden yola çıkarak yapılan iş ve işlemlerle ilgili önerilerde bulundu. Projeyi üstlenen firma yetkilileri de Bakan Akdağ'ın tüm önerilerini not alıp talimatlarının yerine getirileceğini bildirdi.
ÜNÜVAR BİTİŞ TARİHİNİ ANIMSATTI
Yatırım değeri 1 milyar lirayı aşan sağlık tesislerinin ne zaman açılacağıyla bilgi veren proje yürütücüleri, inşaatın gelecek eylül ayında tamamlanmasının hedeflendiğini anlattı. Bu sırada söz alan Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, en kısa sürede projenin tamamlanmasını istemişti. Eski Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu de projeyi incelemişti. Açılış için 19 Mayıs tarihi söylenmişti. Bu tarihte açılacağını deklare etmiştik" dedi.
'BİR KAÇ AY GECİKEBİLİR'
Geçmişte Sağlık Bakanlığı'nda müsteşar olarak görev yaptığı için sağlık alanında çabaları bulunan ve sektörün her yönünü bilen Necdet Ünüvar'ın bu önerilerini dinleyen Bakan Akdağ, tesisin en kısa sürede hizmete açılmasının önemli olduğunu söyledi. Buna karşın sağlık tesislerinin çok daha iyi ve güzel olmasını önemsediğini aktaran Bakan Akdağ, "Sorunsuz, daha iyi ve nitelikli olması için bir kaç ay gecikme olabilir ama eksiksiz olması hizmet için daha önemli" diye konuştu.
Yüklenici firma temsilcileri de her şeyin kusursuz olması ve hastanenin olabildiğince hızlı hizmete girmesi için şantiye alanında 24 saat çalıştıklarını vurguladı.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!