6 günde Beydağları'nın 28 zirvesine çıktılar

Güncelleme Tarihi:

6 günde Beydağlarının 28 zirvesine çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 10:29

6 günde Beydağları'nın 28 zirvesine çıktılar

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın gizli kalmış cennetlerinin ortaya çıkarılmasında öncülük eden doğa grupları, Beydağları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nü kurdu. Profesyonel dağcılardan oluşan ekip, 6 günde Beydağları'nın 28 zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.

Antalya'da ÖRDOS, PATİKA, PEGASOS, PAMPHYLIA, ANDOST ve KLİMAX dağcılık grupları birleşerek, Beydağları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nü kurdu. Grupların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu ve Antalya'nın tanınmış doğa sporları alanındaki isimlerinin yer aldığı Beydağları trans etkinliğinin bu yıl dördüncüsü düzenlendi. Konyaaltı Belediyesi ve Saklıkent Kooperatifi'nin desteklediği ve önümüzdeki yıllarda uluslararası alana da taşınmasının hedeflendiği etkinlik, 1 Eylül'de başlayıp 6 Eylül'de sona erdi.

BEYDOSK ve KLİMAX dağcılık spor kulüplerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik Saklıkent'te başladı. Cemal Ertugay ve Ümit Durak öncülüğünde, BEYDOSK Başkanı Metin Atasayar ve ekibin en genç ismi 20 yaşındaki Dilek Şen'in de aralarında bulunduğu 8 kişilik ekibin Konakyeri mevkiinden başlayan tırmanış etkinliğinde, ilk gün Kuran Dağı da dahil en yükseği 2481 metre olmak üzere beş zirve tırmanıldı.

KAZADA ÖLEN DAĞCININ İSMİ ZİRVEDE

İkinci gün 2300 rakımlı Savaştepe zirvesiyle başlayan etkinlikte, anrdından 2756 metrelik isimsiz zirveye ulaşan dağcılar, tırmanışı geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden dağcı Mehmet Fıçı'nın anısına yaptı. Anma töreninin yapıldığı bu zirveye de Mehmet Fıçı'nın adının yazılı olduğu tabela dikildi. Dağcıların Kuran, Eren, Ziyaret dağlarındaki zirvelere tırmandığı etkinlik 28 zirvenin ardından Toros Dağları'nın en yüksek noktası olan 3086 rakımlı Kızlar Sivrisi zirvesiyle sona erdi.

Elmalı ilçesinde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Saklıkent Kooperatifi Başkanı Emin Altıner'in katılımıyla düzenlenen törende, dağcılara Antalya'nın doğal güzelliklerinin tanıtımı ve dağcılık sporuna yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!