563’üncü yılı kutladılar

Güncelleme Tarihi:

563’üncü yılı kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 14:52

Kültür  ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçısı İsmail Eraslan’ın sanat yönetmenliğinde, usta dansçılarla genç ve minik yetenekler aynı sahneyi paylaşarak, İstanbul’un fethinin 563’üncü yıl dönümünde seyirci karşısına çıktılar.

Haberin Devamı

Konservatuar ve güzel sanatlar fakültelerine genç yetenekler kazandıran Ankara Demiurk Sanat Akademi, bir yıllık çalışmasını “Genç Sanatçıların Meşalesi: ‘Fetih Destanı’” adlı yıl sonu gösterisiyle noktaladı. Leyla Gencer Sahnesi’nde önceki akşam gerçekleşen etkinlikte, Sultan’s of the Dance ve Anadolu Ateşi’nin baş dansçısı Hasan Yalnızoğlu ile TRT Müzik’in en özel seslerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçısı Nilgün Kızılcı da genç sanatçı adaylarıyla birlikte oldu.

EFELERDEN KAFKASA

Dansçıların yetişme süreçlerinin de sinevizyon gösterileriyle sahneye aktarıldığı etkinlikte, Ege’nin güç timsali efelerinden, Kafkas oyunlarına, mehterandan İstiklal Marşı’na geçmişten günümüze kültürel dokumuz seyirciyle buluştu. Yalnızoğlu, gösteri kapsamında okurları için ‘Öğrenilmiş Duygular’ isimli kişisel gelişim kitabını da imzalayarak bir söyleşi gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!