54 yıl sonra mezun oldukları okulda buluştular

Güncelleme Tarihi:

54 yıl sonra mezun oldukları okulda buluştular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 19:15

54 yıl sonra mezun oldukları okulda buluştular

Haberin Devamı

BALIKESİR'de Altıeylül İlkokulu'ndan 1963 yılında mezun olan 10 sınıf arkadaşı, aradan 54 yıl geçtikten sonra, 93 yaşındaki öğretmenleri Şadiye Bozok Zorbaz ile okulun bahçesinde buluştu. Öğrenciler yıllar önce oturdukları 5/A sınıfındaki sıralarda yerlerini alırken, öğretmen Zorbaz da öğretmen masasına geçip yoklama yaptı. Sınıfta duygulu anlar yaşandı.

Balıkesir Altıeylül İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra İstanbul'da yaşamını sürdüren ve üniversiteyi bitirdikten sonra Almanya'da yüksek lisans yapan Mete Can, emekliliğinin ardından, Balıkesir'deki arkadaşlarıyla bir araya gelmeyi planladı. Can, WhatsApp gruplarındaki ortak arkadaşları aracılığıyla Balıkesir'deki yılar önce aynı sıralarda öğrenim gördüğü arkadaşlarını bulup iletişime geçti. Gerçekleştirilen telefon trafiğinden sonra, Altıeylül İlkokulunun bahçesinde buluşmak için sözleşildi.

Altıeylül ilkokulu 5/A sınıfının 1963 mezunları bugün, ortaokul olarak hizmet veren eğitim yuvasının bahçesinde, öğretmenleri Şadiye Bozok Zorbaz ile bir araya geldi. Duygusal buluşmaya tanık olan okul yöneticileri de eski dostlara yardımcı oldu. Mezunlar, yıllar önce öğrenim gördükleri sınıfa girdi. Herkes oturduğu sıraya yerleşince, sınıf öğretmeni 93 yaşındaki Şadiye öğretmen yoklama yaptı. Bu buluşmayı, öğrenim gören öğrenciler de meraklı bakışlarla izledi.

Buluşmanın mimarı Mete Can,  "5 Sene ilkokulda sevgili öğretmenim Şadiye Bozok tarafından eğitildim. Bence eşsiz bir öğretmendi. Hepimizin hayatına yön veren, hepimizin hayat çizgisini etkileyen biri. Eşine ender rastlanan bir öğretmen. İyi ki onun öğrencileri olmuşuz. Çok heyecanlı ve sevinçliyim. Kendisini sağlıklı gördüm. 54 sene sonra bir araya geldik, eski günleri yadettik" dedi.

Emekli öğretmen Şadiye Bozok Zorbaz da mutlu ve heyecanlı olduğunu belirtip, "Yıllar önceki öğrencilerimle beraber olunca, o günlere dönüp, gençleştim. Sınıfımda yaramaz öğrenci olmazdı. Yaramazlık yaptırmazdım. Öğrencilerimin hepsi aynı derecede çalışkandı. Çünkü bana seçilerek, 'Şadiye Bozok'u istiyoruz' diye geliyorlardı. Ben de bu öğrencilerimi elimden geldiğince iyi yetiştirmeye çalıştım. Bu gün çok mutluyum" dedi.

Eskinin 5/A, bu günün 6/A sınıfında eski yerlerine 54 yıl sonra oturan mezunlar, yıllar öncesine döndüklerini, tarif edilemez duygular yaşadıklarını belirtip, gelecek yıllarda buluşmayı daha kalabalık yineleyeceklerini söyledi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!