50 TL vermeyen dedesini öldürdü

Güncelleme Tarihi:

50 TL vermeyen dedesini öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 16:26

Ankara’da 23 yaşındaki Mevlüt K., kendisine ismini veren 81 yaşındaki dedesi Mevlüt K.’yı 12 kez bıçaklayarak öldürdü. K.’nın dedesini, 50 TL için öldürdüğü, cinayet işleyeceğini de sosyal medya hesabından duyurduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Mamak Küçük Kayaş Mahallesi, 1866 Sokak’ta yalnız yaşayan 81 yaşındaki Mevlüt K., 18 Eylül’de yan komşusunun zilini çaldı. Komşusu S.Y., kapıyı açtığında K.’nın kanlar içerisinde yerde yattığını gördü. Polis ve 112 Acil Servis’i arayan S.Y. yardım istedi. Olay yerine giden ekipler K.’nın öldüğünü belirledi. Yaşlı adamın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, evinde ise inceleme yapıldı. K.’nın bıçaklandığı, yerde sürüklenerek can havliyle karşı komşunun ziline bastığı, o sırada ise hayattını kaybettiği belirlendi. Otopside, yaşlı adamın göğüs bölgesinden 12 bıçak darbesi aldığı tespit edildi.

KANLI PARA VE BIÇAK BULUNDU

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro ekipleri, olayın aydınlatılması için çalışma başlattı. K.’nın yakın çevresini inceleyen ekipler, komşularının da ifadelerine başvurdu. Çalışmalar devam ettiği sırada ise cinayetin işlendiği evin yakınındaki bir parkta kana bulanmış 80 TL para ve cinayette kullanıldığı değerlendirilen bıçak bulundu. Çevrede çalışma yürüten cinayet ekipleri, Mevlüt K. ile aynı adını taşıyan torunu Mevlüt K.’yı gözaltına aldı.

50 LİRA İÇİN CİNAYET

Haberin Devamı

Emniyetteki sorgusunda cinayeti itiraf eden torun Mevlüt K. ifadesinde, “Dedemin yanına giderek ‘cep telefon faturamı ödemem gerekiyor, 50 lira eksiğim var’ diyerek kendisinden borç istedim. 70-80 lirası olduğunu ve para vermeyeceğini söyledi. Israr edince de bastonuyla vurup, beni evden kovdu. Sinirlenip kendimi kaybettim, yanımda taşıdığım bıçakla olayı gerçekleştirdim. Parasını ve cep telefonunu alarak evden ayrıldım. Daha sonra gittiğim parkta paraların kana bulandığını görünce fırlatıp attım. Bıçağı da parka bıraktım” dedi. K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

SOSYAL MEDYA HESABINDA DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Kendisine adını veren dedesini öldüren K.’nın sosyal medya hesabında 5 Eylül tarihinde, “Uzun bir süre sahalarda olmayacak bu arkadaşınızı aramayın sormayın bazı kişiler ve pisliklerden kurtulmaya karar verdim bu zaman çerçevesinde herkesten uzak kalacağım...” paylaşımında bulunduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!