Kilis'e 50 psikolog 5 milyon TL

Güncelleme Tarihi:

Kilise 50 psikolog 5 milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 22:19

Terör örgütü IŞİD’in Kilis’e roketli saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Şehrin merkezinde yaşayan halk, her an düşebilecek bir roketin tedirginliğini yaşıyor. Dün yine atılan 2 roketle bir kişi yaralandı, boş bir evde yangın çıktı. Şimdiye kadar ölenlerin sayısı ise 20 oldu. Kilis Valisi Hüseyin Tapsız, Başbakan Davutoğlu’nun talimatıyla şehre 5 milyon lira ödenek gönderildiğini, ruh sağlığı bozulanlar için de 50 psikolog görevlendirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

SURİYE’nin terör örgütü IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden dün sabah 09.40 sıralarında 2 Katyuşa roketi daha atıldı. Roketlerden biri Molla Hamit Mahallesi’nde boş arazide patladı. İkinci roket Özbek Cami Sokak’taki bir evin duvarına çarparak infilak etti. Patlamanın etkisiyle sokakta bulunan Senem Seyrekoğlu (71) yaralandı, şarapnel parçalarının isabet ettiği tek katlı boş bir evde yangın çıktı. Yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Patlamanın etkisiyle mahallede paniğe kapılarak sinir krizi geçirenlere ambulansta müdahale edildi. Ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan 60’a yakın roket mermisinin isabet ettiği Kilis’te 8’i Suriyeli 20 kişi ölürken yaralananların sayısı 70’e ulaşmış oldu. Saldırının ardından sınırda konuşlu birlikler, radarlar ve insansız hava araçlarının belirlediği bölgeleri, Fırtına obüsleri ve ‘Sakarya’ adlı çok namlulu roketatarlarla ateş altına aldı. Bölgedeki 2 Katyuşa mevzisi imha edilirken, 6 IŞİD’li terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

VALİ’DEN YARDIM AÇIKLAMASI

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, IŞİD tarafından atılan roketler nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminatlarının ödenmeye başlandığını söyledi. Vali Tapsız, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla kente 5 milyon lira ödenek gönderildiğini belirtti. Kentte atılan roketler nedeniyle okullarda ve öğrenci ailelerinin tedirginlik yaşadığını anımsatan Tapsız, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kentte 50 psikolog görevlendirdi. Aileleri tek tek ziyaret ederek psikolojik destek sağlamaya çalışacaklar. Hatta psikologlar burada kalıcı olacak" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!