50 milyon hayali gerçek olacak

Güncelleme Tarihi:

50 milyon hayali gerçek olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 01:13

Milli Piyango'nun 50 milyon liralık büyük ikramiyesi bu akşam sahibini bulacak. Son 24 yılda gerçekleştirilen yılbaşı özel çekilişlerinde en şanslı ikinci şehir olan Ankara’da da 50 milyon heyecanı yaşanıyor.

Haberin Devamı

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiye bu akşam sahibini bulacak. Büyük ikramiyeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, yılbaşı özel çekilişi için bastırılan 500 milyon liralık biletin yüzde 93'ü tükendi. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, yılbaşı özel çekilişi bugün saat 13.00'te önce küçük ikramiyeler için başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'nda yapılacak çekilişler saat 19.00'a kadar sürecek. Özel çekilişte, 50 milyon liralık büyük ikramiye, satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek. Yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tümünün satılması halinde vatandaşa 286 milyon 150 bin lira ikramiye dağıtılacak. Bunun 50 milyon lirası büyük ikramiye olarak verilecek. Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5 milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon, 5 adet de 500 bin lira olacak.

Haberin Devamı

BAYİLERE 64 MİLYON

Piyangonun yılbaşı çekilişi, bayileri de zengin edecek. Satış karşılığında yüzde 15'lik komisyon alan bayiler, tüm biletlerin satılması durumunda İdareden 57 milyon 510 bin lira satış komisyonu alacak. İdare adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere 4 milyon 255 bin lira dolayında ikramiye ödeme primi verilecek. Başbayi aracılık komisyonları da yaklaşık 2 milyon 160 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve başbayilere de 63 milyon 925 bin lira dolayında hasılat sağlamış olacak. Bu arada Milli Piyango da büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali normal çekilişlerde 600 binde bir olurken, bu oran yılbaşı çekilişinde 10 milyonda bir olarak hesaplanıyor.

ANKARA’NIN YILBAŞI ŞANSI

Milli Piyango tarafından Son 24 yılda gerçekleştirilen yılbaşı özel çekilişlerinde, büyük ikramiye 12 kez Ankara’ya çıktı. Başkent, büyük ikramiyeye 33 kez sahip olan İstanbul’un ardından en şanslı ikinci şehir oldu. Öt yandan 6 büyük ikramiye ile Adana, Ankara’yı takip eden kent oldu. Milyonların hayalini süsleyen büyük ikramiye, son 24 yılda 20 kez çeyrek bilete, 3 kez yarım bilete, 1 kez de tam bilete çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!