50 bin kişi AfD’ye karşı toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

50 bin kişi AfD’ye karşı toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 09:34

Yabancı ve İslam karşıtı sağ popülist parti AfD’nin hafta sonu Köln’de kurultayı var. Kurultaya karşı 50 bin gösterici bekleniyor. Köln’de hafta sonu hayat duracak.

Haberin Devamı

ALMANYA için Alternatif Parti’nin (AfD) hafta sonu Köln Heumarkt’ta, Maritim Otel’de yapacağı kurultayın çok hareketli ve gergin bir ortamda geçmesi bekleniyor. Önce AfD Eşbaşkanı Frauke Petry, 24 Eylül seçimlerinde AfD’yi seçimlere götürecek lider adayı olmayacağını açıkladı. Petry’nin bu sürpriz kararı parti içindeki ılımlı ve aşırı sağ kanat arasında yoğun bir kavga başlattı. Ilımlı kanattan Frauke Petry, yıllarca muhalefet partisi kalmak yerine, AfD içindeki aşırı sağ kanadı temizleyip koalisyona hazır hale getirmeyi planlıyor. Ancak aşırı sağ kanadın yoğun direnişiyle karşılaşan Petry, o zaman seçimlerde partisinin başbakan adayı olmayacağını açıkladı. Petry’nin çekilmesi, AfD içinde Alexander Gauland ile Björn Höcke’nin başını çektiği aşırı sağ kanadı parti yönetimini ele geçirmek için umutlandırdı.

Haberin Devamı

ILIMLILAR ‘GEREK YOK’ DİYOR

Hafta sonu yapılacak kurultayda AfD’yi seçimlere götürecek iki lider adayı belirlenecek. Ilımlı kanat ise ‘lider adayı olmasına gerek yok’ diyor. Kurultayın aşırı sağla ılımlı kanat arasında sert tartışmalara sahne olması bekleniyor. AfD kurultayını protesto etmek için ise Köln’de büyük bir gösteri yapılacak. Yarınki gösteriye 50 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Olayların çıkmasından korkan Köln Emniyeti yoğun güvenlik önlemleri alıyor. Kentte yarın birçok yol trafiğe kapanacak. Deutzer Brücke köprüsü sabah saat 07.00’den itibaren trafiğe tamamen kapalı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!