Yaz öncesi meraklısına 5 etkili diyet önerisi

Güncelleme Tarihi:

Yaz öncesi meraklısına 5 etkili diyet önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 10:42

Yaz geliyor, şimdi kıştan arta kalan kiloları vermenin tam zamanı. 5 etkili diyet önerisi ile fit bir vücuda kavuşmak hayal değil.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir şekilde kilolarınızdan kurtulmayı veya kilo dengenizi korumayı düşünüyorsanız, dünyada kabul görmüş ve uzmanlar tarafından da onaylanan diyetleri uygulayabilirsiniz. Bu diyetler, alternatif öğün türleri sayesinde farklı beslenme alışkanlarına da hitap ediyor. İşte son dönemlerin en çok tercih edilen etkili diyetleri...

1. Dukan Diyeti

Yaklaşık 40 yıldır uygulanan bir diyet programı olan Dukan diyeti, adını uzman diyetisyen Pierre Dukan'dan alıyor. Bu diyetin en önemli özelliği et ve protein ağırlıklı olması. Dukan diyeti 4 aşamadan oluşuyor. Bunlar; atak, seyir, güçlendirme ve koruma evreleri olarak adlandırılıyor.

Yaz öncesi meraklısına 5 etkili diyet önerisi

Haberin Devamı

Atak aşamasında dana, sığır, tavuk, hindi ve balık eti ağırlıklı öğünler tercih ediliyor. Bu dönemde koyun eti yemek ise kesinlikle yasak. Az yağlı süt ürünleri, yulaf ekmekleri ve yumurta özellikle kahvaltılarda tercih edilmeli. Yemeklerde ise hayvansal ve bitkisel yağların kullanımından kaçınmak gerekiyor.

Seyir aşamasında aynı programa brokoli, enginar, pancar, lahana ve havuç gibi sebzeler dahil oluyor. Bu dönemde en az 30 dakikalık yürüyüşler yapılıyor. Sağlamlaştırma aşamasında verilen kiloların alınmaması için meyve takviyesi uygulanıyor. Koruma safhasında ise kiloların sabitleştirilmesi için spor yapılmalı ve et tüketimi haftada 1 güne indirilmeli.

Yaz öncesi meraklısına 5 etkili diyet önerisi

2. Meyve Diyeti

Meyve diyeti ile 12 günde istediğiniz kiloya ulaşmak mümkün olabiliyor. İlk üç gün yeşil, ikinci üç gün sarı, kalan günlerde ise kırmızı ve karışık meyveleri tüketmeniz gerekiyor. Ana öğünlerde balık, makarna, yoğurt ve haşlanmış patates yenildikten sonra bu meyvelerle takviye yapılıyor.

Yaz öncesi meraklısına 5 etkili diyet önerisi

Haberin Devamı

Yaz geldiğinde, formda olmak istiyorsan TIKLA!

3. İsveç Diyeti

İsveç diyeti 13 gün boyunca uygulandığında 5 ila 15 kilo vermenizi sağlayabiliyor. Bu diyetin amacı metabolizmayı hızlandırmak olduğu için balık ve beyaz et, yeşil sebzeler ana öğünlerde tüketilmeli. Gazlı içecekler, çay, kahve, hayvansal yağlar bu diyette yer almıyor.

Yaz öncesi meraklısına 5 etkili diyet önerisi

4. Ketojenik Diyet

Karbonhidratın en aza indirgendiği bu diyette ekmek, şeker, süt, pirinç, patates ve baklagiller yasak. Bu diyet programında bolca meyve, zeytinyağı, yeşil sebzeler, balık ve yumurta ana öğünlerde tercih edilmeli.

Yaz öncesi meraklısına 5 etkili diyet önerisi

Haberin Devamı

5. Montignac Diyeti

Ünlü Fransız diyetisyen Michel Montignac tarafından hazırlanan diyet programı kısa sürede tüm dünyada ilgi gördü. Bu diyet programının felsefesinde gıdaları birlikte değil her zaman ayrı tüketmek bulunuyor. Bol miktarda lif içeren besinler, zeytinyağı, balık yağı ile pişirilen yemekler, mantar, brokoli gibi sebzeler bu diyet programının olmazsa olmazlarından.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!