45 tür için 'nesil planı'

Güncelleme Tarihi:

45 tür için nesil planı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 22:24

Afyonkarahisar’da eber sarısı, Kahramanmaraş’ta sümbül, İzmir’de akzambak, Şanlıurfa’da çizgili sırtlan gibi nesli tükenme tehlikesi altındaki 45 bitki ve hayvan türünün kurtarılması için düğmeye basıldı. 2019 sonunda tür sayısı 100’ü bulacak.

Haberin Devamı

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla, Türkiye çapında nesli tükenme tehlikesi altında olan 45 bitki ve hayvan türü için eylem planı hazırladı.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Tür Koruma Eylem Planları’nın hedefi, Türkiye’nin biyolojik çeşitliliği açısından önemli yere sahip türlerin belirlenmesi ve nesli tehlike altına düşmüş ya da düşebilecek türlerin korunması. Bugüne kadar Afyonkarahisar’da eber sarısı, Kahramanmaraş’ta sümbül, İzmir’de akzambak, Şanlıurfa’da çizgili sırtlan, Trabzon’da dağhorozu, Gaziantep’te Fırat kaplumbağası, Samsun’da Samsun madımağı gibi pek çok türe koruma eylem planı hazırladık. 2019’un sonunda 100 tür için koruma eylem planı hedefliyoruz.

2017’de eylem planı hazırlayacağımız 16 tür şunlar: İspir Çıngırağı, Gövrek. Balbaşı Sivri Çayı, Denizli Nakılı Testiotu, Ayaş Çançiçeği, Er Geven, Sığırkuyruğu, Sivas Engereği, Tüllüşah, Koyak Tülübaş, Has Tülübaş, Hatay Dağ Ceylanı, Akbez Geyik Böceği, Marmaris Semenderi, Kafkas Semenderi, Ağrı Kertenkelesi.”

BAKMADAN GEÇME!