45 günlük takibin ardından araç hırsızlık çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

45 günlük takibin ardından araç hırsızlık çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 15:34

Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Başkent’te çaldıkları araçları ‘change’ olarak tabir edilen yöntemle Konya’da şasi ve motor numarasını değiştirerek satan çeteyi çökertti.

Haberin Devamı

7 aracın ele geçirildiği operasyonda, yakalanan 7 şahıstan 5’i ise çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği, çaldıkları araçları ‘change’ yöntemiyle satan şahıslara yönelik operasyon başlattı. 45 gün boyunca yürütülen projeli çalışmada ekipler, oto hırsızlarının ‘change’ işlemini ‘kepenk’ diye tabir ederek şifrelediklerini, araçları sattıkları ve dolandırdıkları kişileri de ‘yastık, saf’ olarak nitelendirdiklerini tespit etti.

7 ARAÇTAN 2’Sİ LÜKS ÇIKTI

Çalışmaların ardından harekete geçen ekipler, 24 Ocak’ta Ankara ve Konya’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 7 kişinin yakalandığı operasyonda 7 çalıntı araç ele geçirildi. Şasi ve motor numarası değiştirilen araçlardan ikisinin ise Audi A6 model lüks otomobil olduğu belirlendi. Mahkemeye çıkarılan 5 şüpheliden 4’ü adli kontrol şartı, 1’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!