44 yıl sonra kapatılıyor

Güncelleme Tarihi:

44 yıl sonra kapatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 10:09

ÇANAKKALE'de, 65 öğrencisi bulunan Cevatpaşa İlköğretim Okulu'nun, fiziki yetersizliği nedeniyle 8 yıllık eğitime geçememesi üzerine kapatılmasına karar verildi. Velilerin ikna edilmesinin ardından 44 yıllık okuldaki öğrencilerin, başka okullara nakillerinin yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

44 YIL SONRA KAPATILACAK OKULDAN KARELER

Çanakkale'de, 1963 yılında iki katlı ve sekiz derslikli olarak inşa edilen Cevatpaşa İlköğretim Okulu, fiziki yetersizliği nedeniyle 2001 yılında uygulamaya giren 8 yıllık kesintisiz eğitime geçemedi. Okulda eğitim gören 65 öğrenciden 20'sinin de devamsızlık yapması üzerine okulun kapatılarak, öğrencilerin çevredeki diğer okullara dağıtılması görüşü ortaya atıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyu Çanakkale Valisi Orhan Kırlı'ya iletti. Vali Kırlı müfettiş görevlendirilerek, okulun durumu hakkında bir rapor hazırlanmasını istedi. Görevlendirilen iki ilköğretim müfettişi tarafından hazırlanan raporda, öğrencilerin kültürel ve sosyal etkileşimden yoksun olduğu vurgulandı ve fiziki şartların 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmesine olarak vermediği belirtildi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER BAŞKA OKULLARA
Hazırlanan rapor üzerine Vali Orhan Kırlı, öğrencilerin eğitimlerine daha elverişli, eğitim araç gereci eksik olmayan okullarda odevam etmelerinin daha iyi olacağını düşüncesinde olduğunu belirterek, “Velileri üzmek istemiyoruz. Karşılıklı görüşmelerle veliler ikna edilecek. Anlaşma sürecinin sonunda, öğrenciler başka okullara dağıtılacak” dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Vefa Bardakçı ise, “Öğrenciler beşinci sınıfı bitirince mezun olduklarını sanıyorlar. Çünkü, okulda altı, yedi ve sekizinci sınıflar yok. Başka bir okula gidip, altıncı sınıfa kayıtlarını yaptırmak zorunda kalıyorlar. Geçen yıl sekiz yıllık eğitime geçmek istedik. Ancak, fiziki alan yeterli görülmedi” diye konuştu.

VELİLER İKİYE BÖLÜNDÜ
Veliler ise ikiye bölünmüş durumda. Bir bölümü okulun kapatılmasını isterken, bir bölümü ise kapatılmaması gerektiğini savundu. Beşinci sınıf öğrencisi Yüksel İmcuk'un annesi Sibel İmcuk da okulda sağlıklı bir eğitimin verilemediğini, bu nedenle okulun kapatılmasının herkes için hayırlı olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!