44 çeşit kahvaltı menüsü sunuldu

Güncelleme Tarihi:

44 çeşit kahvaltı menüsü sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 16:53

44 çeşit kahvaltı menüsü sunuldu

Haberin Devamı

MALATYA, (DHA)- YEŞİLYURT Belediyesi, ilçede hizmet veren lokanta ve kafeteryaların katılımıyla Yeşilyurt mutfağının eşsiz lezzetleri 'yöresel yemek' tanıtım programında görücüye çıktı.
İlçenin farklı bölgelerinde hizmet veren işletmeler tarafından hazırlanan ve servis edilen kahvaltı çeşitleri, davetlilerin büyük ilgisini çekti. Izgara ve fırın çeşitlerinin yanı sıra sabah kahvaltısı ve yöresel tatlardan oluşan zengin bir menüye sahip ilçe mutfağının gastro- ekonomi sektöründe Lezzet Vadisiyle yerini alması adına büyük bir gayret sarf ettiklerini dile getiren Başkan Çınar, damaklarda farklı tatlar bırakan Yeşilyurt mutfağının gastro- ekonomi sektörüne farklı bir bakış açısı getireceğini sözlerine ekledi. 'Lezzet Vadisi' ismiyle Yeşilyurt'un yöresel yemeklerinin yanı sıra doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerinin tanıtımını daha güçlü bir zeminde yürütmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Çınar, "Doğası ve iklimiyle her mevsim turizme uygunluk gösteren Yeşilyurt'umuzun tadına doyulmaz yemeklerini, sabah kahvaltılarını daha geniş kesimlere duyurmak adına yöresel yemek programı tertip ettik. Etkinliğimize destek veren restoran ve kafeterya sahiplerine teşekkür ediyorum. Lezzet Vadisiyle gastro- ekonomi dünyasına girmeye hazırlanan Yeşilyurt'un ünlü Gündüzbey ve Konak kahvaltı çeşitlerinin tanıtımını yapmak adına Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, yerel ve ulusal medya kuruluşlarımızın temsilcileriyle bir araya geldik. Amacımız; gerek misafirliklerde gerekse de restoranlarda servis edilen yöremize özgü geleneksel kahvaltı menümüzde yer alan eşsiz lezzetlerin daha fazla tanınmasıdır. Yeşilyurt mutfağının ve benzersiz yerel ürünlerimizin dünyada tanınması turizm potansiyeline ciddi ivme kazandıracaktı. Geçmişten gelen kadim bir medeniyet olgusuna sahip, tarihi ve turistik mekânlarının yanı sıra kültürel bir geçmişi olan güzel ilçemizin yemek kültürü bölgelerimizde farklılık göstermektedir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!