4 parçalı Büyük Kürdistan planlanıyor

Güncelleme Tarihi:

4 parçalı Büyük Kürdistan planlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’nda 2012 Yılı Bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Arap Baharı diye şirinleştiriliyor

“Arap Baharı ismiyle şirinleştirilmeye çalışılan kaos zincirinin bundan sonraki durakları hangileri olacağı merak edilen hususlar arasındadır. Ancak tüm bahisler halen Suriye üzerine oynanmakta, gerekçelerle bu ülkenin işgali ve yönetim değişikliği planlanmaktadır. Ve maalesef AKP iktidarı da göz göre göre buna alet olmaktadır. AKP, Suriye çıkmazına itilmektedir.

Bağdat-Şam sonrası Ankara ve Tahran

1910’lu yıllarda Ortadoğu’da hangi şeytanlıklar yapıldıysa, bugün bunlar yenilenecektir. Suriye ile Türkiye fiili savaş şartlarının sınırına gelmiştir. Şam’ı takip eden sürede Ankara’ya ve Tahran’a dayanma ihtimali bulunan ‘Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) gelişim seyri milletimizi de derinden etkileyecektir. Bölgemizde ‘Doğu Sorunu’ kapsamında; İran, Türkiye, Irak ve Suriye topraklarında dört parçalı Büyük Kürdistan planlanmaktadır ve bu adım adım ilerletilmektedir. Bağdat ve Şam’dan sonra; Ankara ve Tahran’ın dönüşmesi bunun için öncelikli hedeftir. Bunun için AKP hükümetine duyurmak isterim ki, başkent Ankara’nın jeopolitik ve jeostratejik gerçeklerinden savrulmayın, BOP’un uydusu, küresel hedeflerin taşıyıcısı olmayın.

Başbakan’ı aramızda  görmeyi arzuluyorum

Bütçe görüşmelerine, Sayın Başbakan rahatsızlığından dolayı maalesef katılamamıştır. İyi niyet ve rekabet prensipleri doğrultusunda karşılıklı siyasi mücadele içinde olduğumuz Sayın Başbakan’ı, burada görmeyi samimi bir şekilde arzuladığımızı ifade etmeliyim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!