4 günde 8 bin ton Çubuk turşusu

Güncelleme Tarihi:

4 günde 8 bin ton Çubuk turşusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 01:26

Çubuk’ta bu yıl 9’uncusu düzenlenen, Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin ilk 4 gününde, 8 bin ton turşu satıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

İlçenin en önemli geçim kaynağı olan Çubuk turşusu, adına düzenlenen festivalde rekor bir satışa imza attı.
Festivalin çok bereketli geçtiğini ve ilk 4 günde 8 bin ton turşu satıldığını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, şunları söyledi:
“Festivalle Çubuk’u dünyaya tanıtma fırsatı yakaladık. Arkadaşlarımız ve esnafımızından edindiğimiz bilgilere göre bu güne kadar 7-8 bin ton arasında bir turşu satışı gerçekleştirildi. Festivalde yalnızca turşu değil bunun yanında ilçeye has yöresel ürünler ve et satışa sunuldu. Kavun, karpuz, biberi, salatalığı, baklavası, vişnesi yani Çubuk’un ne kadar zenginliği varsa tabiri caizse pazara çıkartıldı.

ÜRETİCİYE BEREKET GÜNÜ

Başkan Özden, “Tarlada çalışan, üretim yapan toplamda 25 bine yakın insanımızın bu gün bereket günü, hasat günü. Festivalimizin herkesin bütçesine katkı veren, destek veren bir yanı var. İstanbul’daki İstiklal Caddesindeki benzer görüntüleri bu gün Çubuk’un cadde ve sokaklarında görmeniz mümkündür. Bu nedenle ilçemize gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

TALEBE YETİŞMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Çubuk Turşucular Kooperatif Başkanı Hasan Hüseyin Benli ise, “Günlük üç dört kez arabalarla turşu sevkiyatı yapıyoruz ve yetiştirmekte güçlük çekiyoruz. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan ve gece geç vakitlere kadar devam eden yoğun bir izdiham var. Şuana kadar 8 bin ton civarında turşu satışı gerçekleştirildi. Belediye başkanımıza ve ekibi teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!