4. durağa giderken dağa çakıldı: 12 şehit

Güncelleme Tarihi:

4. durağa giderken dağa çakıldı: 12 şehit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 23:26

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait Sikorsky helikopter, Tunceli’nin Pülümür ilçesinden dün saat 11.35’te havalandıktan 8 dakika sonra düştü. Helikopterdeki 1 hâkim, 7 polis, 1 asker ve 3 mürettebat şehit oldu. Helikopterin Tunceli merkez, Nazımiye ve Pülümür’den sonra Ovacık’a gittiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Havacılık Şube Müdürlüğü’ne dün Tunceli’den gelen talep üzerine  tipi helikopter 3 mürettebatıyla kent merkezine gitti. Buradan 1 hâkimi alan helikopter, daha sonra Nazımiye ilçesine geçti.

8 DAKİKA SONRA DÜŞTÜ

Buradan komiserlik sınavına girecek polisleri alan helikopter, yine aynı sınava girecek polisleri almak üzere Pülümür’e geçti. Buradan da polisleri alan helikopter, Ovacık ilçesinden de polisleri almak üzere saat 11.35’te havalandı. Helikopterle kalkışından 8 dakika sonra, 11.43’te telsiz bağlantısı kesildi. İçinde 7 polis memuru, 1 hâkim, 1 astsubay ve 3 mürettebat bulunan helikopterle ilgili çalışma başlatıldı.

4. durağa giderken dağa çakıldı: 12 şehit

Haberin Devamı

SİNYAL ALICI UÇAK

Pülümür ilçesinin Sarıgül köyü yakınlarında 2 bin 500 metre rakımlı kırsala düştüğü değerlendirilen ve koordinatlarının belirlendiği açıklanan helikopter için bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Diyarbakır’dan havadan, Elazığ ve Erzurum’dan ise karadan AFAD ekipleri bölgeye gönderildi. Yine Diyarbakır'da bulunan 8’inci Ana Jet Üssü'nden arama kurtarma çalışması yapan CN235 tipi uçak ile Malatya’dan iki S-70 tipi arama kurtarma helikopteri bölgeye gönderildi. Ayrıca E-7T Barış Kartalı Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı da düşen helikopterden sinyal almak için bölgeye gönderildi.

ETKİLİ YAĞIŞ VE SİS

Ancak bölgede etkili yağış ve sis nedeniyle helikopterler alçak irtifada uçuş yapmakta zorlandı. Arama kurtarma ekipleri karadan helikoptere ulaşmak için çalışmalarını sürdürdü. Ancak Sarıgül köyüne giden yolda yine yoğun yağmur nedeniyle heyelan meydana geldi. Buraya da iş makineleri sevk edildi. Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, irtibat kesilen helikoptere ilişkin şunları söyledi: “Köylüler helikopterin 1-2 sorti yaptığını, sendelediğini ifade ediyorlar. Helikopterin tekrar devam ettiğini, görüş alanının dışına çıktığını söylüyorlar. Köylüler, helikopterin inişe yeltendiğini ve tekrar yükseldiğini anlatıyorlar. Kocatepe köyünün arka kısmı Ovacık ilçesi. AKUT, 112, köylüler ve vatandaşlarla bölgede arama yapıyoruz. Bölgede sis çok fazla. Şimdi rüzgâr yok, sakin. Bölge sarp ve kayalık bir alan, halen karla kaplı. Yol kapalı. 100’den fazla vatandaş arama çalışmasına katıldı. Bölge tamamen karla kaplı. Kar kalınlığı 1 metre civarında.”

Haberin Devamı

Arama çalışmaları sırasında görüş mesafesi 300 metreye kadar düştü. Bu nedenle helikopterle gidilemedi. 2.5 saatlik tırmanma sonucunda İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemir, 4 timle birlikte helikopterin enkazına saat 16.34’te ulaştı. Kurtarma çalışmaları sonucunda helikopterdeki 12 kişinin de şehit olduğu belirlendi.

Şehit olan Hâkim Onur Alan ve Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman’ın, görev yaptıkları Ovacık’tan, 16 Nisan’daki halkoylamasına ilişkin düzenlenen evrakı İl Seçim Kurulu’na teslim etmek üzere Tunceli’ye geldikleri ve bugün de geri dönmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

ŞEHİTLER

Düşen helikopterde şehit olanların isimleri şöyle:

Haberin Devamı

Komiser Pilot Abdullah Ortanca (28), Polis Memuru Teknisyen Murat Ködük (44), Sözleşmeli Pilot Dilaver Karsavuranoğlu, Hâkim Onur Alan (29), Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman (25) ile polis memurları Ekrem Dereli (48), Saadettin Demir (46), Candaş Kaplan, Mesut Özdemir (31), Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım ve Azam Gündede.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!