4.0 Çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

4.0 Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 01:00

OSTİM OSB'nin ev sahipliğinde Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV), Samsung ve Üniversite-İş Dünyası İşbirliği Platformu'nun katkılarıyla ‘Türkiye Olarak Endüstri 4.0'ın Neresindeyiz?’ başlıklı çalıştay düzenlendi.

Haberin Devamı

OSTİM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, dijital teknolojilerin üzerinde daha fazla durulması gerektiğini ifade etti. Dünyanın en büyük 10 şirketi arasında teknoloji şirketlerinin ön plana çıktığına işaret eden Özdebir, "Hızlı değişime hepimizin ayak uydurması lazım. Endüstri 4.0 aşamasına geldiğimiz zaman işler biraz daha karmaşıklaşıyor. Makineler birbirleriyle konuşuyorlar ve işleri kendi kendilerine yapıyorlar" diye konuştu.

KENDİMİZE GÜVENMELİYİZ

Samsung Türkiye Kamu Sektörü ve Dış İlişkiler Ülke Direktörü Erdem Erkul da teknolojinin inanılmaz bir hızla ilerlediğini belirtti. Erkul, "Ülke olarak teknoloji alanında çok farklı noktaya gelebiliriz. Burada ürettiğimiz herhangi bir ürünü dünyanın başka noktasına tanıtmak artık çok kolay" değerlendirmesinde bulundu. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediğine dikkat çekerek, “Kendimize güvenmemiz gerekiyor. Aceleci bir toplumuz, ancak her şeyin bir demlenme süreci var. Bilgiyi sindirip ondan sonra adım atmayı öğrenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TEMEL TAŞLAR DEĞİŞİYOR

OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, "Biz başkalarının tasarladığı ürünleri üretebiliyoruz. Bir ürünü tasarlamak ve icat etmek çok farklı kabiliyet istiyor. Endüstri 4.0 için tasarım ve makineyi üreten makineyi kendimiz yapmalıyız. Bu anlamda üniversitenin, sanayinin hem içinde hem de yanında olması lazım" diye konuştu. TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ise Endüstri 4.0'ın ekonominin temel taşlarını sürekli değiştirdiğini belirterek, "Bunu idrak edemeyen birey, kurum ve kuruluşlar yarının dünyasında yer alamayacak" görüşünü dile getirdi.

DMO-OSTİM BULUŞTU

DEVLET Malzeme Ofisi (DMO), tedarik ettiği ürünlerde yerlilik oranını artırmak ve KOBİ’lerin ekonomiye daha fazla katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla OSTİM’de Sektör Buluşmaları Toplantısı düzenledi. DMO Genel Müdürü Levent Şahin, “DMO, yerli üreticiler için bir kaldıraç etkisi yapmalı” dedi. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Kamu en büyük alıcıdır ve bu alımlar vasıtasıyla bazı alanlara kaynak aktarır. Benden aldığı zaman ben zenginleşirim. Bu bir sosyal politika aracıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!