37 yıl sonra aynı okulda buluştular

Güncelleme Tarihi:

37 yıl sonra aynı okulda buluştular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2008 00:00

Balıkesir Namık Kemal İlkokulu’nda 1965-1970’te öğrenim gören Reyhan Sür, Hakan Pekkan ve Kadir Koparan, geçen Şeker Bayramı’nda karşılaştı. Eski sınıf arkadaşları, 37 yıl sonra tüm sınıf arkadaşlarıyla buluşma kararı aldı.

5/B’den mezun olan 36 kişiden 17’sine ulaşıldı, okulda bir araya gelmek için 11’inden söz alındı. 70 mezunlarından 11 kişi, en uzağı Giresun olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden Balıkesir’e geldi. 11 arkadaş, sınıf öğretmenleri Maide İnceoğlu (78) ile Süleyman Çakar’ı (82) evlerinde ziyaret etti, ellerini öptü, çiçek verdi. Yıllar önce ders verip mezun ettikleri öğrencilerini bir arada gören öğretmenler gözyaşlarına boğuldu, öğrencilerini bağrına bastı.

ÖĞRETMENLERDEN NASİHAT

Reyhan Sür, Sakine Demirkurt, Hakan Pekkan, Tahsin Çevren, Üzeyir Alkan, Fatma Alkan, Kadir Koparan, İlyas Göker, Gülseren Güneşsen, Yasemin Şeremetli ve Şükran Kaya, önceki gün okullarında buluştu. Ders zili çaldığında mezunlar, öğrencilerle sıraya sonra da sınıflarına girdi. Daha sonra Süleyman Çakar ve Maide İnceoğlu geldi. Öğretmenler ve öğrencileri 37 yıl öncesine döndü. Sınıf başkanlığı yapan Reyhan Sür, yaramazlık yapan arkadaşlarını öğretmenlerine şikayet etti. Öğretmenler de nasihatta bulundu, duygulu anlar yaşandı. Maide İnceoğlu, öğrencilerinin jestinden çok mutlu olduğunu söyleyerek, "78 yaşındayım ama öğrencilerimle bir arada olunca kendimi 35 yaşında hissettim" dedi. Çakar da, "31 yıl önce emekli oldum ve okula 31 yıldır gelmedim, gelemedim. Çünkü hasrete dayanamayacağımı biliyordum. Ama şimdi sizlerle eski günlere döndüm" diye konuştu. Eski öğrenciler, okulun teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak için fon oluşturduklarını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!