36 bin kitap ihtiyaç sahibi okullar için yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

36 bin kitap ihtiyaç sahibi okullar için yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 10:33

36 bin kitap ihtiyaç sahibi okullar için yola çıktı

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA) KÜÇÜKÇEKMECE Belediyesi Bilgi Evleri, “Kütüphane Haftası” kapsamında “Çay Bizden, Okumak Sizden” isimli bir etkinlik başlattı.
Halkalı Meydan’da kütüphane kuran Bilgi Evleri, Küçükçekmecelilere çay ikram ederek, kitap okumaya davet etti. Okuma bilinci oluşturularak, kitap okumanın önemine dikkat çekilen etkinlikte, vatandaşlar çocuklarıyla birlikte kitap okudu. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı programa katılan vatandaşlara kitap ayracı da hediye edildi.
36 BİN KİTAP YOLA ÇIKTI
Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri’nin okuma bilincinin artırılmasına yönelik başlattığı ‘Kitap Kardeşliği’ kampanyası da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. “Kitaplara ulaşamayan tek bir çocuk kalmasın” sloganıyla başlatılan kampanya sonucunda toplanan 36 bin kitap yapılan kargo teslim töreniyle Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Halkalı Meydan’da gerçekleştirilen törene; Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.
“AİLECEK KİTAP OKUYUN”
Toplanan kitapların ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılacağını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Kitabın önemine dikkat çekmek için bu iki projeyi hayata geçirdik. Ders kitaplarının dışında sürekli okuyacağımız kitaplara da ihtiyacımız var. Cep telefonları ve televizyonu oyuncak yaptığımız şu dönemde, vaktimiz yeteri kadar çalınıyor. Bizler, veliler olarak akşam yemeğinden sonra 15-20 dakika da olsa çocuklarımızla birlikte kitap okumalıyız. Kitabın ve okumanın tadını bilen çocuklar yetiştirmeliyiz” diye konuştu.
“KİTAP KARDEŞLİĞİNDEN DAHA GÜZELİ YOK''
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya,“ Birçok konuda kardeşlik yapıyoruz. Ancak kitap kardeşliğinden daha güzeli yoktur diye düşünüyorum. Kitaba ulaşamayan, uzak kalan kardeşlerimize ben senin kardeşinim demek ne güzel” dedi.


(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!