35 yıl sonra kep heyecanı

Güncelleme Tarihi:

35 yıl sonra kep heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 10:38

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2014-2015 ve 2015-2016 öğretim dönemi mezunları diploma sevinci yaşadı. YÖK yasasıyla 1982’de kapatılarak DEÜ Buca Eğitim Fakültesi’ne bağlanması nedeniyle diplomalarını alamayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun 1980-1981 ve 1982 mezunları da gecikmeli olarak diploma aldı, kep attı. Toplam 95 kişi olan mezunlardan 31’i diploma almaya çocuk ve torunlarıyla geldi.

Haberin Devamı

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rana Varol, YÖK Yasasıyla 1982’de kapatılarak Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Buca Eğitim Fakültesi’ne bağlanması nedeniyle diploma alamayan mezunlara 35 yıl sonra da olsa diplomalarını sunmaktan onur duyduğunu söyledi. Okulun, 25 Ocak 2016’da Başbakan Binali Yıldırım ve Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın çabalarıyla Spor Bilimleri Fakültesi olarak tekrar hizmet vermeye başladığını ifade eden Prof. Dr. Varol, "Güçlü eğitim kadrosu, gelişmiş araştırma laboratuvarlarının yanında üniversitemizin sahip olduğu uluslararası donanıma sahip açık ve kapalı spor tesisleriyle eğitim kalitemiz sürekli artıyor" dedi. Dekan Varol öğrencilerine de seslenirken, "Atamızın bizlere vasiyeti olan fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme yolunda; pusulanızın bilim, rüzgarınızın azim, ufuktaki hayalinizin gerçek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Rektör Yardımcısı Yeşim Kirazlı’nın öğrencilere yeni yaşamlarında başarı dilediği konuşmasının ardından Fakülte birincisi Buse Cengiz konuştu. Diploma törenine EÜ hip hop gösterisiyle renk kattı.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!