300 öğrenci dokunarak öğrendi

Güncelleme Tarihi:

300 öğrenci dokunarak öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 10:33

300 öğrenci dokunarak öğrendi

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi'nin Dost Bilim Evi- Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde popüler bilim kulüpleri etkinlikleri devam ediyor. Sekizer haftalık periyotlarda gerçekleşen eğitimlerden dönem sonuna kadar 300 öğrenci yararlanacak. Bu bilim serüveninde katılımcılar Astronomi, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Robot Bilim alanlarında çalışmalar yürütecek.

Bornova Belediyesi Dost Bilim Evi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde, öğrencilerin dokunarak, hissederek ve deneyerek doğadaki olguları keşfetmeleri, altında yatan bilimsel bilgileri öğrenmeleri amaçlandı. 28 Şubat 2018'de başlayan ve 8 hafta sürecek olan eğitimler, 21 Nisan'da tamamlanacak. Yıl içinde 4 dönem halinde yapılan kurslardan bahar dönemi için 300 öğrenci yararlanırken kurs sonunda öğrencilere katılım belgesi verilecek. Haftada 2 gün 2 saat şeklinde Mevlana Kültür Merkezi’nde verilen eğtimlerden 6., 7. ve 8'inci sınıf öğrencileri yararlanabiliyor. Astronomi, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Robot Bilim

alanlarında düzenlenen kulüplereğ verilen temel bilim etkinlikleri 16 kişilik laboratuvarlarda ve atölyelerde gerçekleştirilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!