30 yıllık iş hanı 50 dükkanlı çarşıya dönüştürüldü 

Güncelleme Tarihi:

30 yıllık iş hanı 50 dükkanlı çarşıya dönüştürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 16:51

30 yıllık iş hanı 50 dükkanlı çarşıya dönüştürüldü 

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT şehir merkezinde bulunan ve 30 yıldır işletilemeyen iş hanı, belediye tarafından düzenlenerek 50 dükkanlı çarşıya dönüştü. 
Yozgat Belediyesi tarafından şehir merkezinde yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında 30 yıl önce inşa edilen mezbele durumundaki çarşı temizlenip yenilenerek hizmete girdi. Belediye Başkanı Kazım Arslan, çarşının açılışında yaptığı konuşmada, Yozgat'ın bağrında kanayan bir yaraya daha neşter vurduklarını söyledi. Başkan Arslan, "Bir karanlığı daha aydınlatmanın, 50 dükkanlık pırıl pırıl tertemiz bir çarşıyla Yozgat'ı buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası 1980’li yıllarda yapıldı yaklaşık 30 yıldır kimsenin içeriye girmeye cesaret edemediği, tinercilerin, sarhoşların kullandığı mezbelelikti. Çapanoğlu Büyük Camiine 100 metre mesafede Yozgat’ın kalbine saplanmış bir hançerdi ve biz bu hançeri çıkardık. 30 yıldır  çalışmayan çarşıyı çalışır hale getirdik. Burada yaklaşık 50 esnafımız bulunacak. Dükkanların 30 tanesi belediyemize ait" dedi. 
Çapanoğlu Büyük Camii etrafında yapılacak olan düzenleme çalışmaları ve tarihi Tol Çarşı restorasyon çalışmaları süresince mağdur olabileceği düşünülen esnafın Beyaz Han adı verilen çarşıya taşınmasını teşvik ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Arslan, “Hizmete giren iş yerlerini düzenlerken, tarihi Tol Çarşı ve Büyük Cami etrafında mağdur olacak esnafa öncelik verdik. Büyük Caminin etrafında Odun Pazarı Meydanı projemiz olacak. Oradaki dükkanları tamamen yıkıyoruz ve mağdur olan bir kısım esnafı buraya getirdik. Tarihi Tol Çarsı kısmında restorasyon çalışması başlattık. Orada ki esnafı da buraya taşıdık. Bu çarşıyı yaptıktan sonra buraya büyük bir talep oluştu. Demek ki Yozgat’ın böyle bir çarşıya ihtiyacı varmış. Büyük şehirlerde örneklerini gördüğümüz kapalı çarşılardan birini Yozgat’a kazandırdık. Esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 
Açılış sonrasında Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Kemal Yurtnaç ile işhanı içerisinde bulunan iş yerlerini ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Açılışa katılanlara etli pilav ikram edildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!