30 saniyede yıkılacak

Güncelleme Tarihi:

30 saniyede yıkılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 14:27

Temelleri 12 yıl önce atılan ve akıbeti yılan hikâyesine dönen Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi ile ilgili beklenen rapor hazırlandı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kulenin patlatma yöntemiyle 30 saniyede yıkılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Keçiören’de, temeli eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde atılan ancak 2009 yılında imara aykırı yapılaşma nedeniyle mahkeme tarafından yapımı durdurulan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan 2015’te aldığı kararla yıkılması kesinleşen Cumhuriyet Kulesi’nin akıbeti ile ilgili rapor hazırlandı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yapımı ve yıkımı yılan hikâyesine dönen Cumhuriyet Kulesi’nin patlatma yöntemi ile yıkılacağını açıkladı. Yıkım işleminin bu yıl içinde gerçekleştirileceğini ifade eden Ak, şunları söyledi:
“Raporda patlatma fikri önerisi çıktı. Gazi Üniversitesi, kulenin patlatma yönetimi ile yıkılması konusunda öneri verdi. Amerikalı uzmanların da zaten buradaki önerisi patlatma yöntemiydi. Türkiye’de böyle bir patlatma tekniği olmadığından dışarıdan destek alabiliriz. Onun için bu işe yabancılar talip. Talip olanlar genelde Amerikan firmaları. Şu anda depremsellikle ilgili bir araştırma yaptırıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuyla yakından ilgileniyor.

Haberin Devamı

6 AY ZAMANA İHTİYAÇ VAR

Bu işi iyi planlamak lazım. Çünkü patlatma işi 30 saniyelik bir iş. Bu 30 saniyenin hazırlığı çok önemli. Her türlü risk göz önüne alınarak en ince ayrıntısına kadar planlanmalı. Hazırlanan rapor doğrultusunda bir teknik şartname hazırlanacak. Teknik şartnameden sonra talip olan firmalar davet edilecek. Bu hazırlık dönemi 3 ay sürer. 3 ay da itiraz ve diğer hukuki süreçler sürer. Ama bu yıl kulenin yıkımı tamamlanır diye tahmin ediyoruz.”

TELEFERİK ÜCRETSİZ OLACAK

Öte yandan Başkan Ak, Keçiören Metrosu’nun da 2016’nın ekim ya da kasım ayında hizmete açılacağını açıkladı. Keçiören’de turistik amaçlı kullanılan teleferiğin de metroya entegre edilerek, ücretsiz hale getirileceğini kaydeden Ak, “Keçiören’de turistik amaçlı kullanılan teleferiği Keçiören Metrosu açılınca bedava yapacağız. Böylelikle Tepebaşı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların, metro istasyonuna gidip geleceği bir ulaşım aracı haline getireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!