3 Mart’ta gözünüz gökyüzünde olsun

Güncelleme Tarihi:

3 Mart’ta gözünüz gökyüzünde olsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2007 00:00

Yılın ilk tam ay tutulması 3 Mart gecesi olacak. Ay tutulmasıyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rasathanesi’nde bir dizi etkinlik yapılacak

İLK ay tutulması bu yıl 3 Martta gerçekleşecek. Türkiye’den izlenebilecek tutulma dolayısıyla Ankara Üniversitesi Rasathanesi’nde bir dizi etkinlik düzenlenecek. Düşük bir ücret karşılığında halka açık olacak etkinliklerde, tam ay tutulmasının yanı sıra Venüs ve Satürn gezegenlerinin de gözlemi yapılacağı açıklandı.

ÇIPLAK GÖZLE İZLENECEK

Ankara Üniversitesi Rasathanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, tutulma 3 Mart 2007 Cumartesi gecesi saat 23.30’da başlayacak ve 03.12- de son bulacak. Yetkililer ay tutulmasının, herhangi bir gözlem aracı olmadan da çıplak gözle Türkiye’nin her yerinden izlenebileceğini belirttiler.

Rasathanede etkİnlİk var

HAVANIN açık olması durumunda, saat 19.00’da ay, Satürn, Andromeda Galaksisi ve Orion Bulutsusu gözlemi ile başlayacak olan etkinlikler, "Ay ve Güneş Tutulmaları", "Yıl Boyunca Gökyüzü" sunumlarıyla devam edecek. 23.30-03.12 saatleri arasında tutulma gerçekleşecek, 00.43-01.58 saatleri arası tam tutulma gözlenecek. Havanın kapalı olması durumunda ise 20.00-21.00 saatleri arasında, Doç. Dr. Berahitdin Albayrak tarafından "Ankara Üniversitesi Gözlemevi Tanıtımı" yapılacak. Etkinlik, "Ay ve Güneş Tutulmaları", "Yıl Boyunca Gökyüzü" sunumlarıyla sürecek. 23.15-24.00 saatleri arasında ise belgesel gösterimi yapılacak.

Randevu almak gerekiyor

Etkinliklerde gece boyunca Ay, Jüpiter, Pleiades açık kümesi ve Orion Bulutsusu gözlemi de yapılacak. A.Ü. Rasathanesi’ndeki etkinliklere katılmak isteyenlerin 0312 212 67 20/1271 no’lu telefondan randevu alması gerekiyor. Katılımcıların beraberlerinde kalın giysiler getirmesini de tavsiye edildi. Yetişkinler 3 YTL, öğrenciler ise 2 YTL ödeyerek etkinliklere katılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!