3 kardeş yangında can verdi

Güncelleme Tarihi:

3 kardeş yangında can verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 22:03

Tarlabaşı’nda dün bir çatı katında çıkan yangında, o sırada evde uyuyan üç küçük çocuk hayatını kaybetti. Baba, abla ve ağabeylerinin işe giderken 2, 3 ve 5 yaşındaki üç kardeşin üzerine kapıyı kilitlediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Beyoğlu, Tarlabaşı, Gülfidan sokakta, dün öğle saatlerinde 4 katlı binanın çatı katında sobadan yangın çıktı. Mahallelinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. İtfaiyeciler içeri girdiklerinde korkunç manzarayla karşılaştı: Evde üç küçük erkek çocuğuna ait ceset vardı.

1 ODA 8 ÇOCUK
Mardin’den İstanbul’a göçen Ramazan Şahin’in 15 çocuğu vardı. Çocukların bir kısmı anne ile Mardin’de kalırken inşaat işçisi Ramazan Şahin 2 yıl önce taşındığı Tarlabaşı’ndaki tek göz odada 8 çocuğuyla birlikte yaşıyordu. Baba, tekstil işinde çalışan iki ağabey ve üç abla her sabah işe gidiyor, akşam da eve dönüyorlardı. Ailenin üç küçük çocuğu, 2 yaşındaki Vedat Şahin, 3 yaşındaki Abdurrahman Şahin ve 5 yaşındaki İsa Şahin her gün evde yalnız kalıyordu. İki arka sokaktaki bir konfeksiyon atölyesinde çalışan abla Kadriye Şahin, gün içinde çocukları kontrol etmek için eve uğruyor, ihtiyaçlarını karşılayıp işe dönüyordu.

EVDEN ÇIKAMADILAR
Dün sabah yine baba ve büyük çocukları sabah işe gitti. Uyuyuyan üç küçük çocuk evden çıkmasın diye evin kapısı kilitlenmişti. Saat 11.00 sıralarında evde sobadan yangın çıktı. Çocuklar kapı kilitli olduğu için evden çıkamadı ve feci şekilde can verdi. Eve gelen baba ve diğer kardeşler sinir krizi geçirdi. Abla Kadriye Şahin eve çıkmak isterken polis engel oldu.

3 kardeş yangında can verdi

Üç kardeşin birlikte son fotoğrafı...

EVDE ÇIKAN 3'ÜNCÜ YANGIN
Komşu Ali Yazıcı aynı dairede daha önce de iki kez yangın çıktığını söyledi. Yazıcı şunları anlattı: “Baba ve çocukları yaklaşık 2 yıldır burada yaşıyordu. Pek kimseyle konuşmuyorlardı. O çocuklar her gün evde yalnız bırakılıyordu. Daha önce de iki kez yangın çıktı o evde. Soba borusu oluğa dayanmıştı. Yangınlardan birini hortumla-kovayla biz söndürdük diğerini de yine itfaiye gelip söndürmüştü.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!