3 davada ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

3 davada ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 22:37

HÜRRİYET gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun, yazılarında Reza Zarrab, Ethem Sancak ve Latif Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ayrı ayrı yargılandığı davalar çerçevesinde ifade verdi.

Haberin Devamı

Ayrıca daha önce ifade verdiği için dün Coşkun’un katılmadığı, Rasim Ozan Kütahyalı’nın şikâyetçi olduğu dava da görüldü. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde art arda yapılan duruşmalara Coşkun ile tarafların avukatları katıldı. Ahmet Hakan Coşkun, Zarrab’ın şikâyetçi olduğu 8 ayrı köşe yazısıyla ilgili suçlamaları kabul etmediğini ve basın özgürlüğünün maddi olgularıyla kişilik hakları karşı karşıya getirildiğinde, müştekinin kamuoyu nezdindeki algısından da kaynaklı olarak ifadelerinin basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Coşkun hakaret kastının olmadığını savunarak, beraat istedi. Coşkun, Latif Erdoğan'ın şikâyetçi olduğu davadaki savunmasında, Erdoğan’ın A Haber’de katıldığı programda Meral Akşener'e yönelik kaset iddiasını canlı yayında dile getirdiğini söyledi.

VATANDAŞ SORULARI
Coşkun, bir vatandaşın soracağı soruları Latif Erdoğan'a yönelttiğini ve Erdoğan'ın da Twitter’dan bizzat kendisini yalanlayan beyanlarda bulunduğunu anlattı. Coşkun, yazıyı haber verme hakkı sınırları içerisinde yayınladığını ifade etti. Ahmet Hakan Coşkun, Ethem Sancak ve Murat Kelkitlioğlu'nun şikâyetçi olduğu davadaki savunmasında da Sancak'ın sahibi olduğu Akşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kelkitlioğlu'nun kendisi hakkında ‘seviyesiz bir üslupla’ yazılar yazdığını, kendisinin yazdığı yazının bir suç kastı ile kaleme alınmadığını aktardı. Duruşmalar ertelendi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!