"3. Bolu Acil Buluşması"

Güncelleme Tarihi:

3. Bolu Acil Buluşması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 20:45

Haberin Devamı

BOLU (AA) - Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen "3. Bolu Acil Buluşması" sona erdi.

Bolu'nun Karacasu beldesinde bulunan bir otelde gerçekleşen etkinlik kapsamında Marmara ve İç Anadolu bölgelerinden 350'nin üzerinde acil tıp uzmanı Bolu'da bir araya geldi.

Toplantıda, acile gelen hastanın klinik önceliğinin saptanarak ilgili acil ünitesine yönlendirilmesi, acilde solunum yolu şikayetleri ve çözümleri, tanı ve teşhis safhasında görüntüleme teknolojileri ve uygulamaları katılımcılara anlatılarak, bunun yanında hastanın kalp ve solunum yoluyla yeniden hayata döndürülebileceği İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları da verildi.

Bolu Acil Buluşmasının sonunda bir değerlendirme yapan ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, sağlık çalışanlarının meslek risklerinin başında kan yoluyla bulaşan hastalıkların geldiğinden bahsederek, sağlık çalışanlarının sağlığının korunmasının ve kişisel koruyuculu, güvenlik donanımlı ekipmanların kullanılmasının önemini vurguladı.

Haberin Devamı

Hepatit B, Hepatit C, insan bağışıklık yetmezliği virüsü, dahil olmak üzere kanla bulaşan tehlikeli patojenlere maruz kalmanın, acil ünitelerindeki sağlık çalışanlarını ciddi bir sağlık riski altında bıraktığını kaydeden Cander, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinde iğne batma yaralanmasıyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü sonucu yaşanan ölüm olayını hatırlattı.

Cander, kesici-delici alet yaralanmaları ve kan sıçramasıyla bulaşan hastalıklara karşı mevzuat değişiminin gerektiğine de dikkat çekerek, bu alanda ABD ve AB’de olduğu gibi yeni nesil teknolojiye sahip güvenlik donanımlı cihazların kullanımının zorunlu hale getirilmesinin gerektiğini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!